18. januar 2019
Et festklædt tyroler-brassband fra Nykøbing Sj. Stadsorkester sørgede for rette alpe-stemning i start- og målområdet til det første Geopark Bjerg Grand Prix.
gallery icon

Se billedserie

Et festklædt tyroler-brassband fra Nykøbing Sj. Stadsorkester sørgede for rette alpe-stemning i start- og målområdet til det første Geopark Bjerg Grand Prix.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billed-serie: Geopark-cykelløb gjorde Høve til Bjergkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billed-serie: Geopark-cykelløb gjorde Høve til Bjergkøbing
Opdateret 05. august 2018 kl. 18:45
Odsherred - 05. august 2018 kl. 15:43
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et festklædt tyroler-brassband fra Nykøbing Sj. Stadsorkester sørgede for rette alpe-stemning i start- og målområdet til det første Geopark Bjerg Grand Prix motionscykelløb, der blev kørt søndag fra tidlig morgen for at genere ferietrafikken mindst.

Løbs-titlen er inspireret af den norske animationsfilm »Bjergkøbing Grandprix«, hvor cykelsmed Theodor Fælgen deltager i et motorsportsløb med sin racer El Tempo Gigante.

Søndag var Høve forvandlet til Bjergkøbing med start- og målområde på Veddingevej ved p-pladsen og Café Udsigten, hvor godt 550 ryttere, toptrænede og motionister, kørte fra start. Forude ventede en 35,6 kilometers rute, en stor del af kilometerne med ondsindede bakke-stigninger lige efter hinanden. Og med en hård vind var der dømt en barsk omgang, især for de seje, der kørte ruten tre gange. Det gav i alt 1650 højde-meter i benene på en samlet rute på godt 100 kilometer.

- Dejligt at se alle jer, der er kommet i dag. Det er virkelig mange. Jeg er helt nervøs, sagde løbsleder Jens Veggerby, der arrangerer Geopark Bjerg Grand Prix i samarbejde med Geopark Odsherred som led i Geopark Festival 2018.

- Det er en hård rute, I skal ud på, og vinden er blevet hård, men I får medvind op ad Høve Stræde. Pas på nedkørslerne; I får god fart på, sagde Veggerby og skød start-pistolen af og løbet i gang.

- Rigtig god tur.
Kvindernes cykelløb på tre gange 35,6 km. blev vundet af Iben Bohe i tiden 3:08:59, skarpt forfulgt af Anna Thea Madsen (3:30:35) og Stine Christensen (3:31:51) på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Andreas Larsen vandt mændenes tre gange 35,6 km. i tiden 2:58:58 efter en spurt med Niels Eigil Brandtberg, der fik andenpladsen i tiden 2:59:02. Søren Bay blev 3'er i tiden 3:24:00.

Formand for Geopark Odsherreds bestyrelse, Michael Kristiansen, der selv kørte rutens tre omgange, overrakte sammen med borgmester Thomas Adelskov præmier til vinderne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk