9. juli 2020
Anneberg Vandrehjem er blevet solgt. Køberen er nabo til den næsten 170 år gamle bygning, og hans planer er at bevare bygningens oprindelige stil.
Anneberg Vandrehjem er blevet solgt. Køberen er nabo til den næsten 170 år gamle bygning, og hans planer er at bevare bygningens oprindelige stil.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Berømt vandrehjem er blevet solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Berømt vandrehjem er blevet solgt
Opdateret 24. marts 2020 kl. 07:07
Odsherred - 24. marts 2020 kl. 06:33
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 1852 har bygningen, der bedst kendes som Anneberg Vandrehjem, uden for Nykøbing, været en statelig del af det helt særlige miljø omkring Annebjerg Stræde.

Oprindelig opført som hovedbygning til Anneberg Gods. Siden fungerede det over 1.000 m2 store hus som herregårdspension, børnehjem, vandrehjem og naturskole, og nu er det blevet solgt.
Køberen er en kendt mand i området, Jens Nielsen, men salgsprisen vil han ikke fortælle, men vil dog gerne sige, at den ligger tæt på udbudsprisen på 3,9 mio. kr.

Jens Nielsen er godt kendt med området, faktisk er han nabo til vandrehjemsbygningen idet hans store have støder op til den næsten lige så store vandrehjemshave.
Når han ikke bor i sit hjem i Charlottenlund, så bor han cirka 100 dage om året i en statelig 18 værelsers ejendom fra 1950 på Annebjerg Stræde, der fungerer som hans sommerhus, og selvom han kun har få planer med sit nyindkøb, så garanterer han, at han vil sørge for at det bliver holdt i sin oprindelige stil.

"Hovedideen er, at få området samlet som i Hempels periode som et herregårdskultur, og stort set skal der ikke gøres meget andet end vedligeholdelse. Jeg tror ikke der skal bo nogle, men folk må gerne bruge det udendørsområde med sheltere om sommeren, og så har jeg jo tre børn, der måske kan bruge det," siger han til Nordvestnyt.

Bekymret for rockere

Jens Nielsen slår fast, at han havde en reel bekymring for, at det statelige hus kunne blive opkøbt af rockere eller blive omdannet til en larmende jazzklub, og at han er glad for, at han fik muligheden for at købe bygningen af Freja Ejendomme, der har haft det til salg for Naturstyrelsen.

En enkel plan har han dog, og det er at hjælpe sin gode ven Jørgen Stoltz, der driver Det Vilde Køkken i Klint, og som til tider har brug for mere plads til selskaber eller udendørs events.
I denne tid er det dog ikke nye planer, der står øverst på Jørgen Stoltz ønskeseddel.

"Det er vores drøm på sigt, men lige nu har vi meget travlt med at holde det Vilde Køkken på ret kurs. Vi har god succes med at levere mad ud af huset for at holde udgifterne nede mens krisen står på, så fremtiden er svær at sætte ord på lige nu," siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk