11. august 2020
Skamlebæksletten er klassificeret som Natura2000-område, så fjernelse af radiomaster skal ske så skåntsomt som muligt. Det kærver tørvejr. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Skamlebæksletten er klassificeret som Natura2000-område, så fjernelse af radiomaster skal ske så skåntsomt som muligt. Det kærver tørvejr. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Be'r guderne om godt vejr: De sidste master venter til regnen stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Be'r guderne om godt vejr: De sidste master venter til regnen stopper
Odsherred - 15. januar 2020 kl. 06:45
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Skamlebæk spejder man efter tørvejr. Ikke fordi afgrøder lider en druknedød på markerne, men fordi der stadig mangler at blive fjernet en del radiomaster. Og det kan man ikke med en så regnmættet jordbund, som det er tilfældet for tiden.

- Alle master med undtagelse af selve radiotårnet skal fjernes. Entreprenøren (P. Olesen, red.) venter på bedre vejr, forstået på den måde, at det er alt for vådt at køre på arealerne nu, det vil resultere i mange spor efter kørsel med tunge maskiner, oplyser Lena Bau fra Odsherred Kommunes naturteam i en mail til Nordvestnyt.

- Vi mangler cirka 15 små forsyningsmaster, tre stålmaster og seks til otte paramaster, som er forholdsvis store og står lige omkring tårnet, supplerer TDCs repræsentant på projektet, Jesper Høj Jørgensen.

Sporene efter kørslen med maskiner vil absolut ikke være hensigtsmæssigt i området, hvor der er pålagt særlige restriktioner på grund af Natura2000-klassificeringen.

- Vi er underlagt oprydningsaftalen og myndighedskrav om at vi helst ikke må beskadige arealet, og vi har fået så meget vand, at jeg er bange for at vores maskiner trykker for meget på området, uddyber Jesper Høj Jørgensen.

- Mit håb er at vi kan gå i gang med at fjerne det sidste om seks til otte uger. men det afhænger meget af hvordan vejret bliver, forklarer Jesper Høj Jørgensen, der er TDC's mand i marken på projektet.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk