23. juni 2021
Mange unge i Odsherred vælger en erhvervsuddannelse, men tal fra Region Sjælland viser, at en stor del af dem falder fra igen. Foto: Mik
Mange unge i Odsherred vælger en erhvervsuddannelse, men tal fra Region Sjælland viser, at en stor del af dem falder fra igen. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekymrende tal: Flere unge uden job eller uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekymrende tal: Flere unge uden job eller uddannelse
Odsherred - 15. maj 2021 kl. 06:32
Af Helene Nielsen

15 procent af Odsherreds unge mellem 15 og 24 år er hverken i uddannelse, beskæftigelse eller aktivering, og det er tal, som bekymrer formand for Venstres gruppe i byrådet, Hanne Pigonska (V).

- Vi har bedt om en kulegravning af tallene. Det kan ikke være rigtigt, at der skal være så mange unge, som sidder passive hjemme i sofaen. Det skal vi have gjort noget ved, siger Hanne Pi­gonska.

Børne- og uddannelsesudvalget havde på sit møde tirsdag de nye tal til behandling. Formand for udvalget, Søren With (S), deler Hanne Pigonskas bekymring, men mener, de mange inaktive unge kan hænge sammen med, at der er for få unge til de mange nye erhvervsuddannelser, som tilbydes i Odsherred.

- Men vi skal i udvalget have set nærmere på, hvorfor det kniber med at fastholde de mange unge, som begynder på en erhvervsuddannelse, siger Søren With.

De seneste tal viser, at der i år er 60,7 procent af de unge i Odsherred, som har søgt ind på en gymnasial uddannelse, 30,7 procent har søgt en erhvervsuddannelse, og 5,9 procent af de unge er i kategorien »øvrige«, som dækker over ungdomshøjskoler, udlandsophold, arbejde og andet.

Hanne Pigonska foreslår blandt andet, at man ser på mulighederne for en genoptagelse af mesterlæren.

- Jeg ved godt, at der ikke er meget af det på landsplan, men hvis det er en god ordning for Odsherreds unge, så må vi da skubbe det i gang. Det giver dem en mulighed for at få et tilhørsforhold til en arbejdsplads. Jeg bliver så træt af ligegyldige indsatser for de unge, som ikke virker. Hvis vi har 15 procent uden for uddannelse- og arbejdsmarkedet, så har vi tabt for mange på gulvet, siger Hanne Pigonska.

På landsplan er der 83 procent af de 25-årige, som har gennemført en ungdomsuddannelse. I Region Sjælland er tallet 71 procent, og i Odsherred er det 63 procent af de 25-årige, som har gennemførst en ungdomsuddannelse.

- Man kan godt have et godt liv uden en uddannelse, men ikke, hvis man ender hjemme på sofaen, siger Hanne Pigonska.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk