18. september 2021
Asgaard Rock Festival 2018. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Asgaard Rock Festival 2018. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Asgaard hyldede rock-rødderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asgaard hyldede rock-rødderne
Opdateret 03. september 2018 kl. 08:33
Odsherred - 02. september 2018 kl. 10:08
Af Marianne Nielsen

De kom fra nær og fjern for at få et skud rock under huden på Asgaard. En del kom i bil, men flokke af særligt voksne mænd i sorte t-shirts og mørke jeans vandrede ad Åsevangsvej fra Asnæs for at være med til Asgaard Rock Festival. Nogle med teltet under armen eller i trækvognen sammen med en flok gå-bajere.

Bevæbnet med en flaske Jack Daniels, solbriller og rockattitude åbnede husorkestret »Overload« festivalen ved frokosttid - blandt andet med en energifyldt rock-fortolkning af Gasolins »Langebro«. Og så var der ellers rock i alle afskygninger.

For tredje år i træk arrangerer Overload-forsangeren og strandcafe-ejer Tonny Lynge og et par venner festival for alle, der har rock i blodet.

- Vi gør det fordi vi slet ikke kan lade være, og personligt vil jeg gerne sætte et aftryk og engagere mig i lokalsamfundet, forklarer Tonny Lynge.

Med betonkranier og fredstegn som dekoration på de selvbyggede scener, en læskende øl-fustage med økologisk øl gemt i brandsprøjten og godt med whisky i baren, der var indrettet som et værksted, var der virkelig lagt op til at give den gas med rockede håndtegn og luftguitar til langt ind i nattens mørke.

Ikke færre end 14 bands var der på plakaten til den gratis rockfestival, som Tonny Lynge og vennerne Peter Karlsson og Levi Hoffmann havde stablet på benene. I år med temaet »Peace, Love and Rock'n Roll«.

Sammen har de tre kammerater brugt tusindvis af timer på forberedelserne - ikke mindst på udvælgelsens af bands.

- Vi har været rundt i landet og tale med dem med en citronmåne under armen, så vi kunne se hinanden i øjnene og lære dem at kende. Og vi kan mærke, at festivalen er ved at blive kendt i miljøet, fortæller Tonny Lynge.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk