25. maj 2019
Jakob Mydtskov er en af de lokale, der har startet en underskriftsindsamling mod planerne om en 42 meter høj mobilantennemast. Foto: Martin Hoffmann Kønig
gallery icon

Se billedserie

Jakob Mydtskov er en af de lokale, der har startet en underskriftsindsamling mod planerne om en 42 meter høj mobilantennemast. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Antennemast så høj som rundetårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antennemast så høj som rundetårn
Odsherred - 11. juli 2018 kl. 16:11
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stil dig foran rundetårn i København, bøj hovedet tilbage og kig op. Så høj bliver den mobilantennemast som mobilselskabet Telcon har planer om at opføre på en kommunalt ejet grund, hvor der i dag står en armygrøn transformerstation, over for Kollevej 29, i Veddinge Bakker.

arrow Læs også: Mastekritikere presser politikerne

En plan, der vækker lokal kritik fra grundejere, men også fra formanden for den lokale grundejerforening, Annette Pedersen, der undrer sig over, at kun tre naboer bliver hørt i sagen og særligt over, at tingene skal gå så hurtigt, at man fra kommunens side har lagt høringsfristen midt i sommerferien, og selvom hun i Telcons ansøgning om byggetilladelse tages til indtægt for placeringen, så så hun hellere, at der blev givet tid til en mere demokratisk proces, hvor de lokale fik lejlighed til selv at pege på eventuelt alternative placeringer.

Borgmester Thomas Adelskov (S) var i november 2017 stærkt kritisk over for Københavns Kommune, der havde afvist et tilbud om en mobilmast på Svellebakken i Veddinge Bakker, og han er overbevist om, at en mobilmast er helt nødvendig i det område.

Særligt fremhæver han en sag fra sommeren 2014, hvor en 92-årig dement mand, fra Ordrup, ikke kunne findes via sin GPS-sender, fordi mobilnettet var for dårligt, og han fortæller, at hjemmesygeplejen ofte må køre langt væk fra området for for eksempel at kunne sende et billede af patienters sår til praktiserende læge. Han forstår godt, at folk ikke er vilde med masternes æstetik, og kommunen har imødekommet kritikken af svarfristen, så høringsfristen konkret er blevet udsat i tre uger, men han slår fast, at bedre mobildækning skal der til, også selvom det betyder høje master.

Jakob Mydtskov kigger ned i jorden, hvor et orange flagskilt signalerer, at der her er lagt fibernet i jorden, og han undrer sig over, at det så også skal være nødvendigt at sætte en naturskæmmende gittermast op i det samme område.

»Det vil være totalt ødelæggende for vores område, hvis masten etableres midt i det smukke Veddinge Bakker,« siger han til Nordvestnyt.

Den lokale grundejerforening har ikke en officiel holdning til projektet, men har generalforsamling den 14.juli, hvor de skal drøfte sagen.

arrow Siger nej til mobilmasten
18. juli 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 08:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk