25. maj 2020
Besparelser i Odsherred Kommune får medarbejderne til flere steder at »råbe vagt i gevær,« og det gør politisk indtryk.
Besparelser i Odsherred Kommune får medarbejderne til flere steder at »råbe vagt i gevær,« og det gør politisk indtryk.
Foto: Foto: Margrethe Groth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansatte er stærkt bekymrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansatte er stærkt bekymrede
Odsherred - 13. september 2019 kl. 19:15
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aflysning af planlagt ferie, manglende hjælp til gåture, aflysning af ledsagertimer, længere ventetid, aflysning af onsdagsbål for brugerne af Vasac og øget risiko for konfrontationer mellem beboerne på blandt andet Siriusparken i Nykøbing.

Meldingerne fra medarbejderne i social- og psykiatri i Odsherred Kommune er barsk læsning, og deres kommentarer fik medlemmerne af social- og forebyggelsesudvalget kort tid før deres møde onsdag, hvor de valgte at vedtage en større spareplan på det sociale område.

Udvalgets formand, Arne Mikkelsen (SF) undrer sig over, at medarbejdernes input først blev forelagt politikerne kort før deres møde, men roser meddarbejderne for at komme med input. Han siger også, at han forventer, at bekymringerne bliver taget alvorligt i administrationen.

Medarbejderne slår fast, at brugerne af de sociale væresteder nu må acceptere flere lukkedage, og så slår de fast, at de er nervøse for, at der i fremtiden kommer flere fejl, når der mangler personale:

»Vi er bekymrede for at der skal ske flere medicinfejl og en yderligere stigning i registrering af utilsigtede hændelser ved personalemangel,« skriver de til politikerne.

Medarbejderne spørger også om hvor længe besparelser som indkøbs- og ansættelsesstop skal vare ved, og hvordan politikerne vil forhindre at stå i samme situation til næste år.

I følge de ansatte rører sparerunden negativt ved deres faglighed, og de gør politikerne opmærksomme på, at konsekvenserne kan være ganske alvorlige for de sårbare mennesker, som de tager sig af:

»..bemærker vi, at det vil ramme kerneopgaven i det socialpædagogiske arbejde. Det vil have konsekvenser i vores daglige møde med udsatte borgere, idet vi ikke kan levere den kvalitet som hidtil. Vi finder det er indgriben i retten til frihed, at fratage svage borgere støtte til ferie og aktiviteter idet isolation kan forekomme, da borgere med funktionsnedsættelser ikke er dem der »råber« højest eller kan svare for deres sag. Dette er ikke en kvalitet vi medarbejdere ønsker at være kendt på. Vi har i forbindelse med indkøbsstoppet en bekymring for borgernes udviklingsmuligheder.«

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk