25. november 2017
En ung mand er sigtet for at have hacket hjemmesider og skaffet sig adgang til cpr-numre på kendte folketingspolitikere.
En ung mand er sigtet for at have hacket hjemmesider og skaffet sig adgang til cpr-numre på kendte folketingspolitikere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklaget for at hacke sig til politikeres cpr-numre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklaget for at hacke sig til politikeres cpr-numre
Odsherred - 17. marts 2017 kl. 17:20
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag tager Retten i Holbæk hul på en hackersag, som stammer helt tilbage fra 2013. I centrum af sagen står en mand, der på det formodede gerningstidspunktet var 19 år gammel. Fra en adresse i Fårevejle Stationsby skulle den unge mand med god forstand på it have skaffet sig uretmæssig adgang til personfølsomme oplysninger.

Anklagemyndigheden mener, at manden har været inde på forskellige hjemmeside. Nogle af dem har han angiveligt lagt ned eller videredirigeret til en anden hjemmeside, som han på et tidspunkt har stået som administrator for.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at han har været inde på nogle sider, hvor han har kunnet finde nogle huller. Blandt andet hos et mobiltelefonselskab, hvor man validerer, at man er den man udgiver sig for. Det betyder at de har adgang til en form for cpr-register og en masse personfølsomme oplysninger. De oplysninger har han været inde og tage, heriblandt nogle prominente politikernavne, uddyber anklager Anders Rechendorff overfor Nordvestnyt.

I anklageskriftet fremgår det, at det skulle være mobiltefonselskabet Waoo Mobil, der har været udsat for den sigtedes gerning. Her fremgår det også, at den sigtede skulle have lagt informationerne ud til fri afbenyttelse på et dansk forum, hvor man diskuterer hacking og it-sikkerhed.

Der er sat to retsdage af til sagen i byretten, hvor seks vidner, heraf to it-eksperter og repræsentanter fra de hackede hjemmesider, skal kaste lys over sagen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk