19. august 2019
Forfatterskolen for Unge i Midt- og Vestsjælland har fået en halv mio. kr. fra Kulturministeriet. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Forfatterskolen for Unge i Midt- og Vestsjælland har fået en halv mio. kr. fra Kulturministeriet. Foto: Mik
Foto: Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anerkendelse: En halv million til forfatterskole for unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anerkendelse: En halv million til forfatterskole for unge
Odsherred - 21. februar 2019 kl. 18:17
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatterskolen for Unge i Midt- og Vestsjælland, der har sekretariat i Odsherred og ledes af forfatter og kulturkonsulent Anne-Marie Donslund, Vallekilde, får en halv mio. kr. fra Kulturministeriets Talentmiljø-pulje til at udvikle fødekæden til Åben Skole på skolerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland.

- Det er jo helt fantastisk. Det er en stor anerkendelse af det arbejde, vi har gjort med Forfatterskolen for Unge. Kulturministeren tror på det og vil nu støtte os i at videreudvikle det. Lige nu arbejder vi på at få Forfatterskolen for Unge ud i Åben Skole på skolerne i kulturregionen, siger Anne-Marie Donslund.

Den halve mio. kr. skal bruges til at skabe et format til Åben Skole. I de kommende to år skal Anne-Marie Donslund bruge tid på at tage ud til skolerne og udforme projektet i samarbejde med skolerne. Pengene skal blandt andet bruges på at frikøbe Anne-Marie Donslund fra Odsherred Kommune, hvor hun er ansat som kulturkonsulent.

Kulturregion Midt- og Vestsjælland består af Odsherred, Kalundborg, Lejre, Ringsted, Slagelse og Sorø.

- Roskilde og Holbæk er trådt ud af kulturregionen i 2019, men vi vil forsøge at fastholde dem til Forfatterskolen med en form for ordning, så vi fortsat har otte afdelinger, plus overbygningen FGK, siger Anne-Marie Donslund.

Forfatterskolen for Unge i Midt- og Vestsjælland blev på Anne-Marie Donslunds initiativ grundlagt i 2012 med første hold forfatterspirer i januar 2013.

Initiativet byggede på Forfatterskolen for Unge i Odsherred, som Anne-Marie Donslund og Odsherred Biblioteker etablerede i 2008.

Eleverne på Forfatterskolen undervises af professionelle forfattere med skriveøvelser i genrer og temaer, samt tekstlæsning. Der er lagt vægt på et trygt og tillidsfuldt miljø, fordi det er sårbart at vise sine tekster til andre.

Forfatterskolen og FGK udgiver hvert forår en antologi med tekster af alle elever.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk