19. august 2019
Trioen Vincentz, Hart & Brown er tilbage til Lørdagsjazz i Kulturhus Pakhuset. PR-foto
Trioen Vincentz, Hart & Brown er tilbage til Lørdagsjazz i Kulturhus Pakhuset. PR-foto
Foto: www.JeroenBouman.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Amerikanske jazz-stjerner tilbage i Pakhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske jazz-stjerner tilbage i Pakhuset
Odsherred - 15. februar 2019 kl. 16:43
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den danske tenor- og sopran-saxofonist Niels Vincentz er lørdag den 16. februar tilbage i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sj., med trioen Vincentz, Hart & Brown med de amerikanske jazz-stjerner Billy Hart, 78 år, på trommer og Cameron Brown, 73 år, på bas.

Hart og Brown har spillet med nogle af de ypperste jazzmusikere i verden; Hart med navne som Stan Getz, Miles Davis, Herbie Hancock, N.H.Ø.P. og Wayne Shorter; Brown har været i musikalsk selskab med Art Blakey, Lee Konitz, Don Cherry, Dannie Richmond og Chet Baker.

Niels Vincentz har gjort sig bemærket på en række markante udgivelser, blandt andet Kresten Osgoods »Sound« og sine egne udgivelser med trioen med Billy Hart og Cameron Brown. Vincentz er blevet kaldt noget af det bedste, der er sket for dansk jazz.

Trioen spiller til koncerten bebop, cool- og freejazz, inspireret af navne som Sonny Rollins, Steve Lacy og John Coltrane.

Samarbejdet mellem Niels Vincentz og de to verdensnavne blev grundlagt i New York 1999-2003, hvor Vincentz boede i byen, og trioen indspillede første album, der dog først blev udgivet 12 år efter.

Siden har der været turnéer i USA og Danmark, optræden på Copenhagen Jazzfestival, anmelderroser i ind- og udland og endnu en indspilning.

Trioens første album »Early Reflections« var nomineret til prisen for »Årets danske jazzudgivelse« ved Danish Music Awards 2012 og fik fire stjerner i DownBeat.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk