27. juli 2021
Gitte Klausen, direktør i Anneberg Kulturpark, har længe haft et ønske om at arrangere diva-koncerter. Foto: Kirsten Ellebæk
Gitte Klausen, direktør i Anneberg Kulturpark, har længe haft et ønske om at arrangere diva-koncerter. Foto: Kirsten Ellebæk
Foto: kirsten@fo2graf1.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Altid fokus på mænd i jazzen: Nu skal der spotlight på danske jazz-divaer i ny koncert-række

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Altid fokus på mænd i jazzen: Nu skal der spotlight på danske jazz-divaer i ny koncert-række
Odsherred - 20. juli 2021 kl. 17:37
Af Stefan Andreasen

Efter succes med Jazzdage i Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland i forsommeren sætter kulturparken nu spotlight på kvindelige sangstjerner i dansk jazz i en koncert-række med fire koncerter i august.

- Der er altid fokus på de mange mænd i jazzen. Nu vil vi prøve at rette fokus i retning af de store kvindelige kunstnere. Vi »piger« kan også, siger Gitte Klausen, direktør i Anneberg Kulturpark.

Slots- og Kulturstyrelsens aktivitetspulje til kulturaktiviteter under corona-epidemien giver 118.000 kr. i støtte til de fire diva-koncerter - svarende til 65 procent af udgifterner til koncerterne; resten er egen-finansiering.

Alle koncerter skal være afviklet inden udgangen af august.

Så lige nu er der stor travlhed med at få divaer og datoer til at gå op i en højere enhed.

Den side af sagen tager Knud Skriver, arrangør af Nykøbing Rørvig Jazz Festival, sig af.

Han arrangerede også forsommerens Jazzdage i Anneberg Kulturpark.

Endnu er der ikke aftalt datoer eller skrevet kontrakter, men der er fuld gang i arbejdet for at kunnne nå at blive færdig til tiden.

Når det gælder danske jazz-divaer er feltet ret snævert og rummer blandt andet Mona Larsen, Sinne Eeg, Carolone Henderson, Cæcilie Norby, Veronica Mortensen og Katrine Madsen som de mest kendte.

For nyligt købte Gitte Klausen og Anneberg Kulturpark Lærkehus med Odsherred Teaters gamle teatersal som sidegevinst, og det er her - med plads til 200 gæster - diva-koncerterne skal finde sted.

- Hvis vi tre dage før koncerten kan se, at det tegner til at blive godt vejr, rykker vi udenfor. Så vil vi kunne få plads til endnu flere publikummer, siger Gitte Klausen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk