26. januar 2021
Kim Dirckinck-Holmfeld motiverede, hvorfor den alternative kulturpris, Den Gule Vest, skulle gå til lokalhistoriker Kurt Sørensen.
gallery icon

Se billedserie

Kim Dirckinck-Holmfeld motiverede, hvorfor den alternative kulturpris, Den Gule Vest, skulle gå til lokalhistoriker Kurt Sørensen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativ kulturpris blev uddelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativ kulturpris blev uddelt
Opdateret 27. november 2020 kl. 08:04
Odsherred - 26. november 2020 kl. 18:41
Af Torben Andersen

Arkitekterne Kim Dirckinck-Holmfeld og Torben Arendal har indstiftet en ny kulturpris i protest imod kommunens. Op mod 40 personer havde egentlig indstillet den 82-årige lokalhistoriker Kurt Sørensen til den kommunale pris, men politikerne valgte end ikke at nominere den tidligere leder af biblioteket.

Ved uddelingen af borgernes kulturpris, Den Gule Vest, i Pakhuset torsdag eftermiddag så man da heller ikke nogen byrådspolitikere.

Kim Dirckinck-Holmfeld, iført, gul vest og megafon, den franske oprørsuniform, fortalte de fremmødte, hvorfor prisen går til Kurt Sørensen.

- Han har på forbilledlig vis irriteret kommunen, konstaterede Kim Dirckinck-Holmfeld og roste Kurt Sørensens indsats som lokalhistoriker.

- Han har gennem hele sin karriere, også som pensionist, forsøgt at delagtig gøre Odsherreds indbyggere i den rige historie, som området rummer, sagde han.

Kurt Sørensen glædede sig over anerkendelsen.

- Jeg er rørt over at få prisen og ser den som en hæder for den indsats, som jeg har gjort igennem mere end 50 år for Odsherreds historie, sagde han i sin takketale.

Kurt Sørensen er meget tilfreds med at Odsherred nu har to kulturpriser.

-Byrådets kulturpris er for de artige børn, og Den gule Vest er for de uartige børn. Den sidste repræsenterer en revolte og nytænkning. De kan forhåbentlig supplere og konkurrere med hinanden, så Odsherred får en større kulturel mangfoldighed, sagde Kurt Sørensen, som udover over en gul vest fik overrakt en check på 10.000 kr.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk