19. marts 2019
Kontrabassist Henrik Olafsson er med i Netværk for Kunstnere i Odsherred og en af brugerne af Vibehus i Annebergparken. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Kontrabassist Henrik Olafsson er med i Netværk for Kunstnere i Odsherred og en af brugerne af Vibehus i Annebergparken. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle kunstarter samlet i det gule Vibehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle kunstarter samlet i det gule Vibehus
Opdateret 15. juni 2018 kl. 11:17
Odsherred - 14. juni 2018 kl. 19:16
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunstnere inden for stort set alle genrer, samlet i Netværk for Kunstnere i Odsherred, er flyttet ind i det kommunalt ejede Vibehus i Annebergparken ved Nykøbing Sjælland, og det kan ses og høres.

Der er flettet mønster i det høje græs udenfor; hvide lagener og en gammeldags fejekost på tørresnoren svæver i vinden. Tøjklemmerne taler med store bogstaver og staver til »VIBEHUS«.

Indenfor klinger lyden fra Henrik Olafssons kontrabas, der stryges dybt med bue. Meditative toner blandes med Anne-Li Ands ørekildrende, svenske visesang fra et andet rum, krydret med sprød guitar.

I krydsfeltet mellem kontrabas og svensk trubadur-musik er billedkunstner Berit Othman ved at male på et stort maleri, hængt op på væggen med malertape. Måske er hun under indflydelse af musik og sang?

Det er netop intentionen med kunstnerhuset, at kunstnere, der arbejder alene hjemme her kan arbejde side om side med kunstnere fra alle grene af kunstlivet.

120 musikere, billedkunstnere, forfattere, dansere, visesangere, performere, fotografer, arkitekter er med i netværket. 20-25 af dem bruger Vibehus til at arbejde i og til at mødes, fortæller Henrik Olafsson.

Han er freelance kontrabassist og komponist. I duoen Blæst&Bue arbejder han sammen med Jakob Draminsky, der spiller på blæse- og tangent-instrumentet melodion. Søndag den 1. juli giver Blæst&Bue offentlig koncert i Vibehus, hvor der også vil være andre kunstneriske oplevelser.

Alle kunstnere med tilknytning til herredet er velkomne i Netværk for Kunstnere i Odsherred og kan bruge Vibehus.

- Det hele foregår meget smidigt. Der er ikke den der langtidsplanlægning, som vi er oppe imod mange steder. Her er der mulighed for at gøre noget impulsivt. Der er så meget god energi i det, mener kontrabassisten.

Berit Othman er i gang med store malerier.

- Jeg har værksted hjemme, men her kan jeg arbejde med de store billeder og mødes med de andre kunstnere, siger Berit Othman.

Kultur- og folkeoplysningsudvalget i Odsherred har givet 30.000 kr. til eksperimenter i Netværk for Kunstnere i Odsherred, og kommunen stiller Vibehus til rådighed frem til slutningen af oktober.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk