20. januar 2020
En container med opbevaring af grej til Vig Festivals "Håndværkerlandsbyen" udbrændte, og varmen fik de opbevarede el-labler i en nabo-container til at smelte. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

En container med opbevaring af grej til Vig Festivals "Håndværkerlandsbyen" udbrændte, og varmen fik de opbevarede el-labler i en nabo-container til at smelte. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle Vig Festivals el-kabler ødelagt - flere container-brande samtidig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle Vig Festivals el-kabler ødelagt - flere container-brande samtidig
Opdateret 10. marts 2019 kl. 18:51
Odsherred - 10. marts 2019 kl. 17:24
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brand i fire containere på Vig Festivals opbevarings-plads på Holbækvej i Vig lørdag aften har blandt andet smeltet og ødelagt alle de mange el-kabler til festival-pladsen.

arrow Læs også: Politiet frigiver brandsted: Festival kan gå i gang med oprydning

- Alle vores el-kabler er ødelagt; alt til pladsen og til boderne. Der er for flere hundrede tusinde kroner. Vi havde lige købt og lavet vores egne kabler sidste år, siger festivalformand Ole Larsen.

- Der er kun fire måneder til festivalen, så det er da super frustrerende, at vi skal i gang med at skaffe nye kabler til alt. Endnu har vi ikke overblik over skadernes økonomiske omfang, men det er rigtigt, rigtigt mange penge. Vi skal i gang med en forsikringssag nu, siger festivalformand Ole Larsen.

På nuværende tidspunkt har politiet ikke meldt ud om brandårsagen.

Indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen, Birgitte Kryger, oplyser, at der kl. 21.47 blev slået alarm om containerbrande på to adresser samtidig på Holbækvej i Vig.

- Der var brand i flere af Vig Festivals containere på opbevaringspladsen nede bag Vig Vandværk, og samtidig var der brand i en affaldscontainer, der står ved festivalens kontor. Så vi måtte sætte to tankvogne ind i slukningsarbejdet - én fra Asnæs og én fra Nykøbing, fortæller Birgitte Kryger.

- Affaldscontaineren ved festival-kontoret var hurtigt slukket, og den står for sig selv, så ilden havde ikke bredt sig. Men branden på opbevaringspladsen tog tre en halv time at slukke, fordi vi først skulle tvinge containere fra hinanden med hýdraulisk værktøj, før vi kunne komme ind og slukke branden, oplyser indsatslederen.

- Det virker underligt, at der udbryder brand på to adresser på én gang. Men på nuværende tidspunkt kender jeg ikke årsagen til brandene, siger indsatslederen.

- Det er super frustrerende, at vi nu skal bruge en masse tid på det her, siger festivalformand Ole Larsen.

- Sidste år var det tyveri fra containerne. Det er ærgerligt, at det skal være sådan. Nu bliver vi nødt til at sætte overvågnings-kameraer op på containerne og på vores bygning, siger formanden.

En container, der indeholdt borde, stole og andet til Vig Festivals »Håndværkerlandsbyen«, udbrædte, og det var den kraftige varme fra branden, der fik kablerne i stål-containeren, anbragt helt tæt på, til at smelte, oplyser formanden.

Der brændte også en container med skilte til pladsen og til boderne og en værksteds-container.

arrow Se billederne af Vig Festivals ødelagte el-kabler
11. marts 2019 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20
arrow Politiet efterforsker brande i festivals containere som påsatte
11. marts 2019 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:44

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk