21. august 2019
Demensområdet i Odsherred KOmmune trænger til et gevaldigt løft, men planer om at skabe nye muligheder med et demenshus ser ud til at blive afløst af ren drift.
Demensområdet i Odsherred KOmmune trænger til et gevaldigt løft, men planer om at skabe nye muligheder med et demenshus ser ud til at blive afløst af ren drift.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aldrig har demenshus været så langt væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aldrig har demenshus været så langt væk
Odsherred - 21. februar 2019 kl. 11:37
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Møderne forsvandt, visionerne mangler, demenshusplaner er gledet ud og pengene ser ud til at blive overført til at sikre driften. Nogenlunde sådan kan man oversætte status på demensområdet i Odsherred Kommune.

I budgettet for 2019 blev der lovet et: »Mærkbart løft af indsatsen for demente borgere og pårørende. Partierne er enige om at der afsættes 2,5 millioner kroner til dette løft.«

Problemet er blot, at arbejdet i demensudvalget ser ud til at være gået i stå, og angiveligt er det den kommunale administrations plan at hive de ekstra millioner fra politiske nyskabelser til at sikre den almindelige drift på demensområdet, og det giver panderynker hos udvalgets formand, Arne Mikkelsen (SF).

»Vi havde det seneste møde i november sidste år, og et planlagt møde i februar er blevet aflyst af administrationen, men jeg tror da på, at vi får holdt et møde i marts så pengene kan prioriteres og præsenteres for byrådet i april, men som jeg forstår det bliver det med et oplæg om at bruge pengene til drift, så planerne om et midlertidigt demenshus på værestedet Lyspunktet må udskydes, men jeg regner med at driftsmidlerne bliver brugt til videreuddannelse og nogle af de andre ting, som vi har talt om i udvalget,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den kommunale administration, men hos ældrerådet, er formanden, Inger Andersen, ikke imponeret.

»Det virker underligt, at der ikke afholdes møde i udvalget. Det virker ikke ambitiøst nok, og jeg havde da en forventning om, at der kom en større sammenhæng mellem udvalgets arbejde og de pårørendes ønsker blandt andet om et demenshus, men det er som om man skøjter hen over den del. Det virker som om, der er blevet arbejdet i to forskellige retninger, hvor de frivillige og pårørende går èn vej og politikerne og kommunen i en anden, og jeg mener ikke, at man kan bruge midlerne til andet end det som var aftalt,« siger hun til avisen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk