24. juli 2021
Nej, det er ikke en gråvejrsdag i Venedig, men krydset mellem Holnækvej og Ravnsbjergvej i Vig den 8. juli i år. Foto: Bente Evert.
gallery icon

Se billedserie

Nej, det er ikke en gråvejrsdag i Venedig, men krydset mellem Holnækvej og Ravnsbjergvej i Vig den 8. juli i år. Foto: Bente Evert.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afviser sammenhæng mellem nybyggeri og oversvømmelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afviser sammenhæng mellem nybyggeri og oversvømmelse
Odsherred - 16. juli 2021 kl. 15:34
Af Helene Nielsen

Da store dele af Danmark blev ramt af skybrud den 8. juli i år, omdannede de voldsomme regnmængder for en stund krydset mellem Holbækvej og Ravnsbjergvej i Vig til hvad der lignede kanaler. Flere har undret sig over, hvorfor vejene blev oversvømmet netop i år, og der har også været gisninger om, at der skulle være en sammenhæng mellem vandmængderne og kloakeringen i de nybyggede huse på Vig Bakke i Vig. Direktør i Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen, har også hørt om rygterne, men kan på ingen måde bekræfte dem.

- Vores driftschef Jan V. Larsen har ikke kendskab til, at Vig Bakke skulle være skyld i oversvømmelsen. Byens regnvandsledninger har før været udfordrede, og kan blive det igen, når vi oplever regn i de mængder med den hast, siger Fanny Villadsen.

Entreprenør Mogens Jensen er bygherre på Vig Bakke, og også ansvarlig for etablering af det nye kloaksystem, som han derfor har et ekstraordinært godt kendskab til.

- Kloakerne på Vig Bakke og vandet på vejen den 8. juli har ikke noget med hinanden at gøre. Regnvandet fra husene på Vig Bakke ledes ned forbi Netto, og kommer slet ikke den vej, siger Mogens Jensen.

Han mindes tidligere oversvømmelser i Vig, inden husene på Vig Bakke blev bygget,

- Når der kommer 80 milimeter på en halv time, som der gjorde den dag, så er der inden kloaker, som kan tage vandet med mindre de er så store, så man kan gå oprejst i dem, siger han.

Mogens Jensen fortæller også, at der inden længe vil blive etableret et regnvandsbassin mellem Holbækvej og Lille Egebjergvej, som kan tage imod overskuds regnvand.

- Man har ønsket et bassin med vandspejl. Så det bliver som en lille sø, siger han.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk