5. maj 2021
Når politikerne i Odsherred Kommunes miljø- og klimaudvalg skal tage stilling til tilladelse til madmarked i Rørvig, så skal de manøvrere blandt massiv nabokritik. Foto: Mie Neel
Når politikerne i Odsherred Kommunes miljø- og klimaudvalg skal tage stilling til tilladelse til madmarked i Rørvig, så skal de manøvrere blandt massiv nabokritik. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afviser enhver snak om rotter ved madmarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afviser enhver snak om rotter ved madmarked
Odsherred - 13. april 2021 kl. 06:45
Af Martin Hoffmann Kønig

Står det til embedsmændene i Odsherred Kommune, så giver politikerne i miljø- og klimaudvalget, mok, en midlertidig tilladelse til at etablere Rørvig Street Food, på Rørvigvej.

arrow Læs også: Madboder er noget mange vil lave

Sagen har været sendt i nabohøring, og blandt de mange, kritiske, tilbagemeldinger er det blandt andet nævnt, at der i forbindelse med sidste års madmarked havde været rotter i madmarkedets skrald.

Kritikken afvises pure af Morten Larsen, der er initiativtager til madmarkedet, og i en mail til Nordvestnyt, skriver han, at:

»Vi har dags dato ikke haft en eneste rotte på området, hverken ved selvsyn eller ved de jævnlige tjek fra den skadedyrsbekæmpelses-virksomhed vi har aftale med. Jeg synes det er helt naturligt at der verserer en holdning og debat til og om os, og vi hilser forslaget om lokalplan for området meget velkommen,« skriver han.

Mangler hjemmel

Flere advokater har skrevet til Odsherred Kommune med kritik af den påtænkte tilladelse, og en af naboerne til madmarkedet, Christian Hansen, er overbevist om, at kommunen mangler juridisk hjemmel til at give midlertidig tilladelse.

I en mail til mok, skriver han blandt andet, at:

»Derfor opfordrer jeg udvalgets medlemmer til at efterspørge administrationens konkrete fortolkning af hjemmelsgrundlaget, i forhold til plan-, bygge- og anden lovgivning, for at udstede en tilladelse af den art der ansøges om.«

Og så slår han fast, at madmarkedet efter hans bedste overbevisning i en længere periode har haft åbent med fire food-trucks, selvom de ikke havde tilladelse til det, hvilket han mener bør få konsekvenser.

»Når Rørvig Street Food, på en så iøjnefaldende måde, ignorerer administrationens skriftlige og telefoniske påbud, stiller jeg mig skeptisk over for ansøgerens vilje/evne til compliance, i forhold til de krav og vilkår kommunen måtte opstille ved en eventuel midlertidig tilladelse for 2021.«

arrow Massiv kritik mod madmarked, der er startet uden tilladelse
10. april 2021 kl. 09:25 Opdateret: kl. 14:11
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk