4. august 2021
Cecilia Høholt Nielsen og Frederik Due Jensen vil arrangere Føniks Festival i i Nykøbing Sjælland i juli, blandt andet på Anneberggård. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Cecilia Høholt Nielsen og Frederik Due Jensen vil arrangere Føniks Festival i i Nykøbing Sjælland i juli, blandt andet på Anneberggård. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afslører unge, danske top-navne: Ny festival rejser sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afslører unge, danske top-navne: Ny festival rejser sig
Odsherred - 25. juni 2021 kl. 07:35
Af Stefan Andreasen

Corona-tiden har været hård for alle i den danske musikbranche - musikere, arrangører, bookere, lyd- og lysfolk, leverandører - men efter den nye genåbningsaftale er der igen muligheder for at samles om god musik og mad og drikke, og her har Frederik Due Jensen og Cecilia Høholt Nielsen lynhurtigt grebet chancen, har stiftet firmaet Føniks og arrangerer fire dages Føniks Festival i Nykøbing Sjælland 28.-31. juli.

Føniks-navnet er symbol på den nedbrændte branche, der nu rejser sig og genfødes på en festival med maksimum 1000 mennesker.

- Vi vil gerne give gæsterne en helstøbt festivaloplevelse. Derfor holder vi antallet på 1000, så vi ikke skal til at lave sektioner, som gæsterne skal blive inde i, siger Frederik Due Jensen.

Den nye festival arrangeres på arealer ved Odsherreds Museum på Anneberggård - med gårdspladsen, omkranset af de gamle, røde bygninger, Anneberghus og Hempel Glasmusem med den store, amfi-skrånende græsplæne.

Arrangørerne har indgået lejeaftaler med Museum Vestsjælland, Anneberghus og Hempel Glasmuseum om at benytte arealerne.

Billetsalget indledes fredag den 25. juni, og i den forbindelse offentliggør arrangørerne fire, danske hovednavne, de absolutte hitmagere Lord Siva (alias Brian Sivabalan), duoen Barselona med Rud Aslak og Rasmus Theodor, sanger og sang-skriver Andreas Odbjerg og Calby (alias Mik Thybo).

I den kommende tid vil der blive afsløret yderligere 15 musiknavne, som også er »godt på vej opad«, som Frederik Due Jensen udtrykker det.

- De er allesammen at finde på musikprogrammet i Vega og Pumpehuset i København og bliver spillet flittigt i radioen, fortæller arrangøren.

Cecilia Høholt Nielsen og Frederik Due Jensen har stor erfaring fra festival-branchen gennem firmaet Volt, som fonden bag Roskilde Festival også har været involveret i.

- Vi har fået nogle smæk under corona-krisen, ligesom mange andre i musikbranchen, så vi synes selv, det er et godt billede med Fugl Føniks, der rejser sig fra asken, og vores nye festival, der offentliggøres dagen efter sankthansaften, siger Cecilia Høholt Nielsen.

- Jeg er født og opvokset i Nykøbing Sjælland, og har altid tænkt, at det område, vi nu lægger Føniks Festival, er ét af de smukkeste steder i Odsherred.

- Jeg har altid drømt om at lave noget deroppe, som jeg selv ville have lyst til at komme til.

- En festival, som forhåbentlig kan blive en tradition, og som unge, der er flyttet fra Odsherred, vil have lyst til at komme tilbage til i fremtiden, siger Cecilia Høholt Nielsen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk