19. april 2019
Over 8.000 LPer har Per Henning Jensen i sit herreværelse på førstesalen, og han nyder de fleste, men mest dem med den hårdere bedagede rock. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Over 8.000 LPer har Per Henning Jensen i sit herreværelse på førstesalen, og han nyder de fleste, men mest dem med den hårdere bedagede rock. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokaten man kan slå sig på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokaten man kan slå sig på
Odsherred - 23. september 2018 kl. 20:41
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Intet politisk parti kan rumme advokat Per Henning Jensen, fra Nykøbing, men politiske holdninger har han ikke noget imod at lufte. Særligt udlændingeområdet får hurtigt skarpe ord med på vejen.

Han går gerne imod strømmen, og slår fast, at danske folketingspolitikere er sunket under hans værdighedsbegreb, når de bedriver symbolpolitik på udlændingeområdet, og lokalt får byrådspolitikerne også gerne et svirp fordi de ikke er gode nok til at anerkende og støtte det frivillige arbejde i Odsherred.

På mandag den 24.september fylder han rundt, 60 år, og skal vi have afrundet det politiske, så står han gerne ved, at han stemmer på Enhedslisten.

Han er født og opvokset i det han kalder et arbejderhjem først i Vallekilde og siden i Hørve, og med tre søskende og en masse andre unge i byen var der altid nogen at være sammen med

Barndommen såede frøene til de værdier, der gør ham til den han er. Man holdt øje med hinanden, det var naturligt at være sociale og passe på hinanden på tværs af alder. Men, så er der det som nogle kan slå sig på.

Ærligheden. Han hader ikke at sige sin mening, som han udtrykker det, heller ikke selvom nogle kan opleve ham som kantet og konfliktsøgende.

I 1978 blev han ansat som plejer på psykiatrimuseet, gode år beskriver han dem, men i 1995 skulle en mere end habil HF-eksamen veksles til akademisk udbytte selvom kalenderen pejlede ham tæt på de 40 år, og det blev fem år på jurastudiet i København, før han i 2009 fik eget advokatkontor i Nykøbing.

Sig Per Henning Jensen, så glider der lynsnart fodboldminder ind i sætningerne. Han er tidligere divisionsspiller i AB, Jyderup og HB&I, en slidstærk back, men også en fremragende angriber. En hård snitter, men fair og dygtig, og efter den aktive karriere stod den på et års familie-oplevelse som træner for TB Tvøroyri på Færøernes sydligste ø, og flere år som træner i Hørve

I dag er han aktiv i støtteforeningen i Nykøbing IF.

Ja, lyder det hurtige svar, når spørgsmålet går på om han er lykkelig, og de to børnebørn, døtrene på 28 og 33 år nævnes lige så hurtigt som hustru og vennerne, hvoraf 44 af dem, udelukkende mænd fejrede ham fredag aften.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk