5. december 2020
Børn kan ikke komme ind og klappe gederne i Odsherred Zoo Rescue - men et klap gennem hegnet er også i orden.
gallery icon

Se billedserie

Børn kan ikke komme ind og klappe gederne i Odsherred Zoo Rescue - men et klap gennem hegnet er også i orden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aberne jublede: Glade for at få gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aberne jublede: Glade for at få gæster
Opdateret 23. maj 2020 kl. 13:40
Odsherred - 23. maj 2020 kl. 13:37
Af Helene Nielsen

Gederne brægede kaldende og aberne hang forventningsfuldt i armene og kiggede nysgerrigt på de første gæster, som lørdag klokken 10 blev lukket ind i Odsherred Zoo Rescue til en corona-forsinket sæsonstart.

arrow Læs også: Kommune bevilger 200.000 kr. til dement-hegn

- Vi har haft hujende travlt. Jeg tror, vi har sovet fire timer i nat, siger en glad Joan Thygesen, da hun byder de første gæster velkommen.

Det er en dyrepark med begrænsninger, som nu kan tage imod publikum igen.

- Der er ingen ponyridning, og gæsterne kan heller ikke komme ind og klappe gederne. Det er ærgerligt, men her vil det ikke være muligt, at holde den krævede afstand, siger Joan Thygesen.

Det er da også ved de kælne og nysgerrige geder forældre og især børn, i første omgang samler sig. Men de må nøjes med at klappe gennem hegnet.

- Du må ikke gå ind til dem, siger en mor til sin søn, som er på vej over hegnet.

Overalt i parken er der flasker med håndsprit. Turen gennem Tropehuset er blevet ensrettet og terrariet er lukket af. Den øgede afstand og de nedlukkede områder er dog ikke noget dyrene ser ud til at bekymre sig om.

- Mange af vores dyr er jo rescue-dyr, som kan være traumatiserede, og som i grunden har nydt stilheden uden publikum. Men du kan se aberne som hænger der og kigger efter gæsterne, og lamaerne, som også holder øje med folk. De er vant til, at se mennesker, og de har nok kedet sig lidt uden publikum, siger Joan Thygesen.

Selv om det er åbningsdag, er der ikke kø ved indgangen. Parkeringspladsen er heller fyldt op med biler, men det bekymrer ikke direktøren.

- Jeg tror folk kommer dryssende forsigtigt. Der er jo ikke noget godt ved at skulle stå i kø, så det er rigtig fornuftigt, at folk dukker op lidt ad gangen i løbet af dagen, siger Joan Thygesen.

arrow Demente forlod selv plejecenter: Nu skal der hegn op
25. maj 2020 kl. 13:45 Opdateret: kl. 10:09
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk