26. juni 2019
Kaja Christensen fra Rørvig mangler køreplanerne ved stoppestederne. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Kaja Christensen fra Rørvig mangler køreplanerne ved stoppestederne. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældreråd vil have køreplanerne tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældreråd vil have køreplanerne tilbage
Odsherred - 23. januar 2019 kl. 13:48
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er snart lige meget hvad, så tager man fra de ældre. Nu har de så også taget skiltene ved stoppestederne, så man ikke kan se, hvornår bussen kører. Det er jeg godt nok meget utilfreds med, siger Inger Andersen, formand for Ældrerådet i Odsherred Kommune.

arrow Læs også: Samlet kamp mod Movia

Mandag skrev Nordvestnyt om Kaja Christensen fra Rørvig, som har svært ved at komme med bussen, efter at Movia har valgt at fjerne de trykte køreplanerne fra deres busstoppesteder. Movia har fjernet skiltene og henviser i stedet til de digitale køreplaner som for eksempel rejseplanen. Kaja Christensen har dog ingen mobiltelefon eller computer, og var derfor afhængig af de trykte køreplaner.

- Der er mange ældre, som er afhængige af køreplanerne. Selv om de har en mobiltelefon, er det langt fra alle, som kan finde ud af, at bruge de digitale køreplaner. Jeg tror da heller ikke, jeg selv kunne. Men jeg har jo heldigvis bil, siger Inger Andersen.

Hun peger på at Odsherred er tyndt befolket mange steder, og forstår derfor heller ikke, at Movia foreslår, at man kan spørge andre ved stoppestedet om hjælp, hvis man ikke ved, hvornår bussen kører.

- Hvad hvis man står ude ved Ebbeløkke en aften, og man enten ikke har en mobiltelefon, eller har glemt den, eller den er løbet tør for strøm? Hvordan finder man så ud af, hvornår man kan komme med bussen hjem. Der kommer ikke så mange forbi, man lige kan hive fat i, siger ældrerådsformanden.

Inger Andersen vil tage spørgsmålet om køreplanerne op på Ældrerådets møde onsdag.

arrow Savner køreplaner ved stoppesteder
21. januar 2019 kl. 16:15 Opdateret: kl. 11:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk