12. juli 2020
Vig tuske- og Kræmmermarked har på normale år op mod 400 kræmmere med boder. Med de nye restriktioner havde man vurderet, at der ville være plads til 150.
gallery icon

Se billedserie

Vig tuske- og Kræmmermarked har på normale år op mod 400 kræmmere med boder. Med de nye restriktioner havde man vurderet, at der ville være plads til 150.
Foto: Christian Mikkelsen FOTO: MIK.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbning af Vig-markedet bremset af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbning af Vig-markedet bremset af politiet
Opdateret 04. juni 2020 kl. 11:00
Odsherred - 04. juni 2020 kl. 10:46
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige så stor jubel der var hos arrangørerne af Vig Tuske- og Kræmmermarked, da Rigspolitiet den 28. maj gav tilladelse til, at det populære marked måtte afholdes den 13. juni i år, lige så stor har skuffelsen uden tvivl været, da politiet onsdag eftermiddag meddelte torvemester Søren Helbo telefonisk, at tilladelsen med den nuværende coronalovgivning er trukket tilbage.

arrow Læs også: Berømt tuskemarked kan blive reddet af juristerne

- Rigspolitiet udsendte sent den 27. maj en revurdering af coronalovgivningen med hensyn til loppemarkeder og kræmmermarkeder. Den var vi ikke opmærksomme på, da vi gav Vig-folkene tilladelsen den 28. maj efter det der hedder forlystelsescirkulæret, hvis krav kræmmermarkedet lever op til, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands politi, Martin Bjerregaard.

Vig-marked er for stort et trækplaster

Ved et internt møde i politikredsen onsdag blev det vurderet, at Vig Tuske- og Kræmmermarked er så stort et trækplaster for området, så det ikke vil være muligt for arrangørerne at overholde de gældende coronaregler, som forbyder forsamlinger på mere end ti personer.

- Vi har lagt vægt på, at der er tale om et arrangement, hvor det ikke vil være muligt for arrangørerne, at overholde forsamlingsforbuddet i praksis, siger Martin Bjerregaard.

Tvivler på ny tilladelse

Han tvivler derfor også på, at der vil blive givet tilladelse til kræmmermarkedet, selv om forsamlingsforbuddet i nærmeste fremtid skulle blive hævet til 50 eller 100 personer.

- Det vil kræve en total ophævelse af forsamlingsforbuddet, hvis markedet skal kunne afvikles, siger Martin Bjerregaard.

Arrangørerne bag Vig Tuske- og Kræmmermarked har ikke ønsket at kommentere politiets udmelding.

arrow Vig-marked: Ingen beslutning før melding fra Mette F og politiet
04. juni 2020 kl. 18:34 Opdateret: kl. 20:12
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk