18. oktober 2018
Birgit Kvist og Lindy Jensen oplever ikke, at Odsherred Kommune tog de voldsomme overfald på Helge Jensen alvorligt nok, en løsning fandt de i hvert fald først da han døde. Foto: Martin Hoffmann Kønig
gallery icon

Se billedserie

Birgit Kvist og Lindy Jensen oplever ikke, at Odsherred Kommune tog de voldsomme overfald på Helge Jensen alvorligt nok, en løsning fandt de i hvert fald først da han døde. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 94-årig mand blev overfaldet på plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

94-årig mand blev overfaldet på plejecenter
Odsherred - 21. oktober 2017 kl. 09:15
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 3.september døde 94-årige Helge Jensen på plejecenter Bakkegården i Hørve.

arrow Læs også: Formand: Usandheder i sag om voldelig dement

Ikke usædvanligt for en mand i den alder, men før sin død var han i seks måneder blevet forulempet med spark, slag og skub af sin demente nabo, der troede at Helge havde taget hans bolig.

En uværdig afslutning på et langt liv, lyder det fra Helge Jensens pårørende, der også kritiserer plejecentrets ledelse for at svigte sit ansvar.

Til dagbladet Nordvestnyt erkender plejehjemsleder i Odsherred Kommune, Henriette Juhl, at de begik fejl i sagen om Helge Jensen, og til avisen slår hun fast at den udadreagerende demente nabo aldrig skulle være visiteret til en bolig ved siden af Helge Jensen.

»Vi har lært meget af Helges sag. Vi fik placeret en beboer forkert, og det tager vi klart til efteretning. Den demente mand skulle fra starten have været et andet sted, hvor han ville være mere tryg. Man skal lære hver gang, der bliver begået en fejl, og det gør vi. Per 1.10 er vi gået igang med at ændre hele organiseringen på Bakkegården ved at skabe nogle mindre bo- og levemiljøer, som skal give mere trygge hjem for beboerne, og det er noget vi har gjort blandt andet som følge af Helgesagen,« siger hun.

Selvom Odsherred Kommune havde mulighed for gratis at rekvirere hjælp fra demensspecialister fra socialstyrelsen for at få stoppet de voldelige episoder, så har kommunen først bedt om hjælpen efter Helge Jensens død.

Og ifølge Henriette Juhl er eksperterne ved at gennemgå Helges sag, og rådgive plejecentret for at undgå en lignende sag.

Og selvom Helge Jensens familie glæder sig over kommunesn nye erkendelse, så undrer de sig over, at den først kommer når Nordvestnyt henvender sig i sagen.

arrow Politikerne er enige: Uværdig behandling af Helge
25. oktober 2017 kl. 07:01 Opdateret: kl. 14:12

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk