3. juni 2020
Rengøringen til 850 borgere i Odsherred Kommune er sat i bero, fordi kommunen skal bruge ressourcerne til corona bekæmpelse.
Rengøringen til 850 borgere i Odsherred Kommune er sat i bero, fordi kommunen skal bruge ressourcerne til corona bekæmpelse.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 850 borgere mister rengøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

850 borgere mister rengøring
Odsherred - 01. april 2020 kl. 15:59
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er nu kommunerne skal gøre sig klar til at kunne håndtere corona-syge borgere, der sendes hjem fra hospitalerne, og i Odsherred Kommune betyder det, at man er i fuld sving med at gøre 12 pladser klar på Lynghus i Højby samt forberede sig på at håndtere syge borgere i eget hjem.

Det er Region Sjælland, der har bedt kommunen om at gøre sig klar, og derfor er det besluttet, at der skal flyttes ressourcer fra den visiterede ældrerengøring, hvilket betyder at 850 borgere har fået skriftligt og telefonisk besked på, at deres rengøring er aflyst på ubestemt tid.

I Odsherred Kommune leveres rengøring af tre private leverandører og af kommunen, og stoppet gælder for dem alle. Ifølge centerchef i Odsherred Kommune, Rikke Kragh Iversen, er der tale om en helt nødvendig disposition, som vil blive fulgt af andre.

"Tingene foregår i øjeblikket fra time til time, og vi har fået melding om, at vi med 24 timers varsel skal stå klar til at modtage borgere fra hospitalerne. Derfor må vi se på, hvilke ikke-kritiske opgaver vi kan stoppe, og der er det blandt andet rengøring, genoptræning og den forebyggende sygepleje opgaver som vi stopper midlertidigt," siger hun til dagbladet Nordvestnyt.

Lavere sygefravær

Rikke Kragh Iversen fortæller, at de er velforberedte, og at medarbejderne i øjeblikket har et lavere sygefravær end forventet for årstiden, men også, at de er ved at gøre sig klar til at hjemme- og sygeplejen kan blive ramt af øget sygefravær som følge af COVID-19 epidemien.

"Folk har virkelig steppet op, og alle vores dygtige medarbejdere hjælper hinanden i denne tid. Der er en virkelig god kampånd blandt medarbejderne, og vi er fuld parat til at løse den opgave som vi forventes at løse," siger hun til Nordvetsnyt.

Centerchefen slår fast, at opbremsningen af rengøring ikke er en spareøvelse, og at rengøringen bliver genoptaget, så snart det er muligt i forhold til kommunens opgaver med corona-bekæmpelse.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk