22. oktober 2020
Kunstner Karen Marie Dehn viser planchen, hvor rammerne for broderierne er stillet op. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Kunstner Karen Marie Dehn viser planchen, hvor rammerne for broderierne er stillet op. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 49 broderier til to kirkestole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

49 broderier til to kirkestole
Odsherred - 18. oktober 2020 kl. 10:17
Af Helene Nielsen

Det sidste par dage er der dukket kvinder op med små broderede lapper stof i Kunstnerfløjen i Anneberg Kulturpark. Kunstneren Karen Marie Dehn, som arbejder med broderi i sine arbejder, fik ideen til et fælles betræk til to aldrende stole, som står i det lille kapel, som var tilknyttet det tidligere psykiatriske hospital og i dag er en del af kulturparkens bygninger.

- Jeg synes, det er fantastisk, at jeg kan være med til at dekorere en stol, som måske skal stå i kirken i mange år, siger Tina, som helst ikke vil have sit efternavn i avisen, men som netop er dukket op med sit bidrag til det kirkelige stolebetræk.

- Det var ikke noget problem at finde de 49 kvinder gennem opslag på Instagram. De har fået stramme dogmer, de skal holde sig til. De har fået en skabelon, som tager udgangspunkt i et tæppe med kors, som ligger foran alteret. De skal holde sig til den samme farveskala i broderitråd, og jeg bestemmer, hvilke sting de må bruge. Der er altså ikke frit slag til at brodere en hund i korssting, hvis det var det, man ville. Men de må gerne fortælle deres egen historie ud fra de rammer, jeg har sat, siger Karen Marie Dehn.

Hun bor til hverdag i Rødovre, hvor hun arbejder med design og broderi. Hun har siden august været en del af Kunstnerfløjen i Anneberg Kulturpark og betragter det som sin nye legeplads.

- Jeg har haft sommerhus i Rørvig i 30 år, så jeg kender Odsherred. Derfor er det også vigtigt for mig, at de fleste af de damer, som broderer på projektet, er lokale, siger Karen Marie Dehn.

De 49 broderier skal være færdige den 21. oktober, så syr Karen Marie Dehn stykkerne sammen, og så tager en møbelpolstrer over.

- Jeg ved, det bliver meget smukt, og jeg glæder mig til at se resultatet, som der er fernisering på den 15. november, siger Karen Marie Dehn.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk