21. oktober 2019
Indsatslederne for henholdsvis politi og brandvæsen konfererer om morgenens hændelser, der kostede en 26-årig mand livet i en brand i Hørve. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Indsatslederne for henholdsvis politi og brandvæsen konfererer om morgenens hændelser, der kostede en 26-årig mand livet i en brand i Hørve. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 33-årig slog alarm - vækkede beboere i brændende bygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

33-årig slog alarm - vækkede beboere i brændende bygning
Odsherred - 12. november 2018 kl. 10:14
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de tidlige morgentimer blev Nørregade i Hørve lyst op af blå blink og udrykningskøretøjer endnu før solen stod op.

arrow Læs også: Efter branden: Alt er revet ned indeni

En af byens kendte bygninger, den tidligere Lammefjordskroen, der nu rummer en række lejligheder, blev hærget af en altødelæggende brand, der endte med at koste en 26-årig mandlig beboer livet.

Det var en 33-årig mand fra Hørve, der kom kørende forbi på Nørregade sammen med sin arbejdskollega, der ringede 112.

- De ser røgen sive ud en lejlighed på førstesalen og begynder at hamre på døre i opgangen, hvor der allerede var fyldt med røg. Men det lykkes at få vækket flere beboere som kom ud, så han gør alt det han skal i sådan en situation, siger kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

Hvorfor branden opstod var ikke kendt, ved redaktionens afslutning, men politiet havde ikke umiddelbart grund til at tro, at der skulle ligge en strafbar gerning bag.

- Vi har ingen grund til at tro, at der er tale om en forbrydelse, og vi betragter det som en tragisk ulykke, fortsætter han og understreger, at brandårsagen endnu ikke er komplet klarlagt.

Nørregade var under slukningsarbejdet spærret mellem bageren og Hørve Medborgerhus.

Ifølge indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen, Johnny Hellfritzsch, fik man alarmen klokken 05.00 og ved ankomsten var der i nabolejligheden fem personer i et af vinduerne. De blev reddet ud gennem vinduet med stiger, hvorefter de blev tilset af ambulancefolk. De evakuerede har det efter omstændighederne godt og er ifølge indsatslederen ikke kommet noget til.

Martin Bjerregaard oplyser, at personerne, der blev reddet ud af vinduet, aldersmæssigt både tæller et lille barn og en pensionist.

- Der er tale om et spædbarn, der ikke engang er et halvt år gammel, en mor, en far og en 80-årig kvindelig pensionist, samt en 60'rig kvinde fra naboopgangen, der blev evakueret, oplyser han yderligere.

Det var brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsens stationer i Asnæs og Snertinge tog sig af rednings- og brandslukningsarbejdet.

arrow Døde på trappen i brændende hus
17. november 2018 kl. 11:24 Opdateret: kl. 13:36
arrow Blomster og lys for 26-årigt brandoffer
12. november 2018 kl. 16:36 Opdateret: kl. 16:55
arrow Fotos og video: Mand død i brand - flere evakueret
12. november 2018 kl. 06:24 Opdateret: kl. 09:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk