2. juli 2020
Politikerne diskuterer fortsat, hvad der skal ske med det selvbetjente bibliotek i Hørve i den misligholdte, nedslidte bygning på Vallekildevej 8 i Hørve. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Politikerne diskuterer fortsat, hvad der skal ske med det selvbetjente bibliotek i Hørve i den misligholdte, nedslidte bygning på Vallekildevej 8 i Hørve. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18 timers oplæsnings-maraton på laset bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18 timers oplæsnings-maraton på laset bibliotek
Odsherred - 19. april 2018 kl. 18:24
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Imens byråds-politikerne fortsat diskuterer, hvad der skal ske med det selvbetjente bibliotek i Hørve i den misligholdte, nedslidte bygning på Vallekildevej 8 i Hørvei det sydlige Odsherred, tager en gruppe lokale nu sagen i egen hånd og omfavner biblioteket med en omfattende oplæsnings- og aktivitets-happening, lørdag den 20. april i hele åbningstiden fra kl. 6 til 24.

arrow Læs også: With: Stationsbygningen for stor til bibliotek

Der planlægges i alt 46 oplæsninger og andre aktiviteter. For absolut morgenfriske børn og barnlige sjæle læser Louise Brings fra kl. 6 op af bøgerne om pigen Totte og alle de små hverdagsting, som familiernes yngste kan komme ud for. Derefter følger et bredt program, der blandt andet byder på oplæsning fra roman-serien »Det lille hus på prærien«.

I løbet af de 18 timer vil de fremmødte kunne lytte til gys og erotik, lyrik og tekster fra Bibelen, nyere dansk litteratur og dagens nyheder i avisen, afsnit fra Vallekilde-forfatter Dea Trier Mørchs »Vinterbørn«, psykologi og Illustreret Videnskab, »Grimms Eventyr« og »Harry Potter«.

Den lokale operasanger Børge Nielsen synger Birger Sjöbergs »Fridas Visor«, og Majbritt Edlund spiller musik fra bibliotekets cd-samling. Der vil være oplæsning fra kogebøger, grill-bøger og jagtbeskrivelser, og den lokale kult-figur Gerda Lyhn kommer med en favnfuld strikkeopskrifter, som hun vil videregive.

Borgergruppen til bevarelse af Hørve Bibliotek, Foreningen 4534 og Vallekilde-parret Charlotte Weitze og Jacob Antvorskov står bag aktion »Læsemaraton på Hørve Bibliotek«.

- Politikerne diskuterer, om Hørve bibliotek skal lukkes eller flyttes, og vi kan ikke få besked på, hvad der skal ske med vores bibliotek. Vi synes, det skal blive. Det er et godt og synligt sted, hvor det er en del af bybilledet. Man bliver hele tiden mindet om, at der er et sted i Hørve, hvor man kan låne bøger, siger forfatter og medarrangør Charlotte Weitze.

arrow Nu tror de på det: Budgetmillion gav boost til biblioteks-flytning
11. oktober 2019 kl. 05:59 Opdateret: kl. 11:04
arrow Hvor skal biblioteket ligge? Hørve kaster igen ideer på bordet
24. september 2019 kl. 08:45 Opdateret: kl. 18:45
arrow Håndværker vil redde truet bibliotek
10. januar 2019 kl. 15:10 Opdateret: kl. 10:44
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk