14. juli 2020
Ejerne ved endnu ikke, hvad der skal ske med området, hvor Rørvig Folkehøjskole tidligere holdt til. Dronefoto: Preben Moth
gallery icon

Se billedserie

Ejerne ved endnu ikke, hvad der skal ske med området, hvor Rørvig Folkehøjskole tidligere holdt til. Dronefoto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 115 år gammel bygning plaget af råd og svamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

115 år gammel bygning plaget af råd og svamp
Odsherred - 28. maj 2020 kl. 09:30
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge lokale Facebook-forlydender skal der etableres timesharelejligheder eller måske udstykkes grunde på det område, hvor Rørvig Folkehøjskole lå - på Dybesøvej ved Rørvig.

Kalk Rørvig Aps ejer ejendommen, men medeejeren Anne-Louise Kastbjerg, understreger, at det endnu ikke besluttet, hvad der skal ske på ejendommen.

Hun afviser også, at ejendommen er sat til salg.

Anne-Louise Kastbjerg udgør direktionen i Kalk Rørvig Aps sammen med ejendomsudvikleren Klaus Kastbjerg. Han har stået bag store byggeprojekter i København, og han har samarbejdet med verdenskendte arkitekt Jørn Utzon.

Rørvig Folkehøjskole havde lejet sig ind bygningen, men flyttede til Havnsø i 2015. I det sidst offentliggjorte regnskab fra Kalk Rørvig, fra november 2019, konstateres det, at selskabets projektejendom er nedskrevet over egenkapitalen med 4,9 mio. kr. efter skat, og »reguleringen skyldes, at ejendommen har været uden lejer i flere år og umiddelbart ikke er bevaringsværdig«. Anne-Louise Kastbjerg bekræfter overfor Nordvestnyt, at hovedbygningen er ramt af råd og svamp.

- Den er i hvert fald nedrivningsmoden, men vi ved ikke, hvad der skal ske, siger hun.

Hovedbygningen er ikke fredet, og ifølge en tidligere kommuneplan har de bagvedliggende bygninger ikke de store arkitektoniske værdier og kan nedrives.

Bygningen er opført i 1908 efter en tegning af arkitekten Erik Kragh. Det var opført som et norsk højfjeldshotel - med flot udsigt over Dybesø. Bygningen var igennem flere årtier et mondænt hotel, hvor blandt andre den kongelige familie i begyndelsen af 1900-tallet overnattede. I 1978 lejede Transcendental Meditation hovedbygningen, og fra 1982 til 2015 holdt Rørvig Folkehøjskole til i de naturskønne omgivelser. Kalk Rørvig Aps købte ejendommen i 2013 for 6,5 mio. kr. Det store areal omkring bygningen er i dag indhegnet.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk