4. juni 2020
Torvemester Søren Helbo: - Årets sidste kræmmermarked lørdag bliver ikke aflyst på grund af oversvømmelse - kun hvis kræmmerne synes, det er for vådt, og vælger at køre hjem. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Torvemester Søren Helbo: - Årets sidste kræmmermarked lørdag bliver ikke aflyst på grund af oversvømmelse - kun hvis kræmmerne synes, det er for vådt, og vælger at køre hjem. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi har ikke aflyst ét eneste kræmmermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi har ikke aflyst ét eneste kræmmermarked
Odsherred - 18. oktober 2019 kl. 19:07
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets sidste kræmmermarked i Vig i morgen, lørdag den 19. oktober, hvor der også traditionen tro skal deles ud af markedsoverskuddet til lokale foreninger, bliver ikke aflyst trods de sidste dages massiv regn og oversvømmelse på markedspladsen, fastslår Søren Helbo, kasserer og torvemester i foreningen Vig Tuske- og Kræmmermarked.

- Selvom vandet er begyndt at trække sig tilbage, er der stadig meget vand på pladsen. Men vi gennemfører markedet, så godt vi nu kan. Der kan blive plads til cirka 175 kræmmere på det store område, der ikke er ramt af oversvømmelsen, siger Søren Helbo.

- Vi har ikke aflyst ét eneste kræmmermarked i de mange år, jeg har været med - siden 1990. Der var en påskelørdag, hvor jeg udleverede skovle til de kræmmere, der ville grave sig en plads i snedyngerne. Det var dengang, vi var på Peterspladsen. Syv kræmmere skovlede sne væk og stillede op, husker Søren Helbo.

- Hvis markedet bliver aflyst, så er det, fordi kræmmerne synes, det regner for meget og er for vådt, og vælger at køre hjem. Det er ikke os, der aflyser. Og under alle omstændigheder stiller vi et telt op og kører vores program med uddeling i teltet kl. 12, fastslår kassereren.

Vig Tuske- og Kræmmermarked vil uddele i alt 179.500 kr. til det lokale foreningsliv fra overskuddet.

Når markeds-sæsonen er slut efter lørdag, fortsætter arbejdet med at løse problemet med dræning af markedspladsen.

- Det er jo realistisk, at vi vil få mere regnvand i fremtiden. Så vi skal have tjekket og renset vores egne dræn. Og vi er i gang med at undersøge, hvad vej regnvandsledningen løber, herfra til bassinet ved Baeshøjgård, så vi kan undersøge, om den er stoppet undervejs, siger Søren Helbo.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk