13. december 2017
En gruppe borgere, som protesterer mod opførelse af et biogasanlæg ved Vig, har undret sig over, at Niels Nicolaisen (V), øjensynlig har økonomiske interesser i anlægget.
En gruppe borgere, som protesterer mod opførelse af et biogasanlæg ved Vig, har undret sig over, at Niels Nicolaisen (V), øjensynlig har økonomiske interesser i anlægget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalpolitiker med interesse- konflikt i sag om biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalpolitiker med interesse- konflikt i sag om biogasanlæg
Opdateret 07. oktober 2017 kl. 09:50
Odsherred KV17 - 07. oktober 2017 kl. 08:04
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gruppe borgere, som protesterer mod opførelse af et biogasanlæg ved Vig, har undret sig over et medlem af Odsherred Byråds økonomiske interesser i anlægget.

Politikeren har deltaget i politiske processer, som har været nødvendige, for at biogasanlægget kan opføres. Af sagsakterne i forbindelse med Odsherred Kommunes ændring af kommuneplan og lokalplaner fremgår det, at Niels Nicolaisen (V), som er medlem af byrådet og sidder i økonomiudvalget, som minkavler står på en liste over potentielle leverandører af gylle til det kommende anlæg. Listen er en del af den projektbeskrivelse, som ejerne af biogasanlægget har fremlagt for at få de nødvendige tilladelser fra kommunen.

arrow Læs også: Chefjurist: Politiker var ikke inhabil

Samtidig sidder Niels Nicolaisen i bestyrelsen for Seas-NVE, som efter al sandsynlighed bliver aftager af den gas, som anlægget kommer til at producere. Niels Nicolaisen har deltaget i alle politiske behandlinger og afstemninger i forbindelse med biogasanlægget.

- Jeg var slet ikke klar over, at jeg står på den liste over leverandører, der er lavet i forbindelse med projektet. Men det ville da være fint, hvis jeg kunne levere gylle fra min minkfarm. Det ser jeg ikke noget problem i, siger Niels Nicolaisen.

Han mener heller ikke, der er nogen interessekonflikt forbundet med hans post i bestyrelsen for Seas-NVE.

- Vi har slet ikke talt om biogasanlægget i bestyrelsen. Det er noget, medarbejderstaben tager sig af, siger Niels Nicolaisen.

Seas-NVE har endnu ikke lavet en aftale med de nye ejere af biogasanlægget, men i projektbeskrivelsen nævnes de to NVE-anlæg i Højby og Vig som oplagte aftagere af gassen.

- Hvis Niels Nicolaisen ikke var klar over, at han stod på den liste, må det være, fordi han enten ikke har sat sig ind i sagen, eller at gylleanlægget bygger på et yderst usikkert forsyningsgrundlag, siger Søren Philipsen, som er med i gruppen af protesterende naboer.

Professor i samfundsvidenskab Bent Greve fra Roskilde Universitet er heller ikke i tvivl.

- Der er bestemt tale om interessekonflikt. Politikeren burde ikke have deltaget i behandlingen af sagen, for han har efter min bedste vurdering været inhabil, siger Bent Greve.

arrow Overvejer fogedforbud mod biogasanlæg
05. oktober 2017 kl. 09:57 Opdateret: kl. 08:15
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk