3. juni 2020
På mindre end en måned er arbejdsløshed blevet ny hverdag for næsten 50.000 mennesker på landsplan. Foto: Frederik Kjærgaard Bonde Ritzau/Scanpix
På mindre end en måned er arbejdsløshed blevet ny hverdag for næsten 50.000 mennesker på landsplan. Foto: Frederik Kjærgaard Bonde Ritzau/Scanpix
Foto: Frederik Kjærgaard Bonde/Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Sca
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsomt mange nye ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsomt mange nye ledige
Nordsjælland - 04. april 2020 kl. 04:00
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I starten af marts kunne flere kommuner i Nordsjælland melde om noget nær fuld beskæftigelse, men siden midten af marts er ledigheden eksploderet som en følge af corona-krisen.

- Vi har aldrig set en stigning i ledigheden, som den vi oplever i øjeblikket. På landsplan nærmer vi os 50.000 nye ledige, siger folketingsmedlem Hans Andersen, der er beskæftigelsesordfører for Venstre.

I Nordsjælland er andelen af nye ledige størst i Gribskov og Fredensborg Kommuner med henholdsvis 38,0 og 38,2 procent flere nye ledige end normalt, målt i perioden fra 9. marts til 2. april.

De øvrige nordsjællandske kommuner ligger typisk lidt over 30 procent.

I faktiske tal er der fleste nye ledige i Helsingør Kommune, som også er Nordsjællands største kommune. Her er i perioden blevet 664 nye ledige.

- Bag hvert tal findes et menneske og en familie, som nu ikke længere har et arbejde at stå op til, og det skaber en enorm usikkerhed både menneskeligt og økonomisk i mange familier, siger Hans Andersen, der kalder det helt afgørende, at de hjælpepakker, der er vedtaget i Folketinget, kommer til at virke, så ledighedsperioden bliver så kort som mulig.

Det kræver også en omstilling på jobcentrene og i kommunerne, mener Hans Andersen, der selv er byrådsmedlem i Frederikssund.

- Der vil med tiden blive skabt nye job, men for bare en måned siden havde vi i Nordsjælland den situation, at vi manglede arbejdskraft. Nu bliver fokus i stedet at hjælpe de mange ledige, der kommer til at stå i kø for at komme i job igen, siger Hans Andersen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?