26. marts 2019
Festina Finance holder til for enden af et villakvarter i Hareskovby i Furesø Kommune.
Festina Finance holder til for enden af et villakvarter i Hareskovby i Furesø Kommune.
Foto: Jon Lind
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomhed har 48-doblet sit salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhed har 48-doblet sit salg
Nordsjælland - 07. december 2018 kl. 15:18
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På fire år har softwarevirksomheden Festina Finance i Hareskovby 48-doblet sit salg. Det indbringer virksomheden prisen som året gazelle, kåret af dagbladet Børsen.

Festina Finance sælger rådgivningssoftware til pengeinstitutter, bl.a. flere danske banker.

Et blik på virksomhedens regnskaber viser, at Festina Finance i 2014 havde en bruttofortjeneste på bare 979.000 kr. I 2017 var det beløb vokset til hele 47,5 mio. kr.. Det svarer til en vækst på enorme 4750 procent.

- Vi kørte en periode på to til tre år, hvor vi havde et solidt underskud, og vi fokuserede udelukkende på udvikling og på at prøve at sælge det, vi udviklede. Det var hårdt, fordi vi var et lille nystartet firma, og der var ikke rigtigt nogen købere. Lige indtil vi fik hul på markedet med et salg til Lån & Spar Bank og siden til alle SDC-bankerne (bankcentral med danske, færøske, norske og svenske banker, red.), og så tog det simpelthen fart, siger Morten Schantz til Børsen.

Morten Schantz er hovedejer af Festina Finance og samtidig ansvarlig leder for innovation.

Han er hjernen bag softwaren, men salgskræfterne kommer fra den gode kammerat Mikael Braagaard, der er adm. direktør og leder af salg og marketing.

- Det er en meget vigtig ting, når man kommer igennem vores kontorer, at det er en meget stille og rolig arbejdsplads. Ikke noget med high peak og at sælge i en fart. Naturligvis er der travlhed, men det skal også være sådan, at man kan trække stikket ud og sætte sig med en computer eller avis og trække sig lidt til side, siger Mikael Braagaard til Børsen.

I alt 2113 virksomheder er på Børsens Gazelleliste i år, de 136 af virksomhederne hører hjemme i Nordsjælland. Fælles for alle på listen er, at de har haft en vækst på 100 procent eller derover i løbet af de seneste fire år.