19. februar 2020
Radikale Venstre vil sætte halvdelen af Gribskov bag hegn, hvor naturen skal råde men også have plads til vandreture. Foto: Karl Erik Frederiksen
Radikale Venstre vil sætte halvdelen af Gribskov bag hegn, hvor naturen skal råde men også have plads til vandreture. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vildt naturreservat i Gribskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vildt naturreservat i Gribskov
Nordsjælland - 07. oktober 2019 kl. 06:00
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som det første af ti naturområder i Danmark, skal Gribskov omdannes til et »vildt naturreservat«. Det foreslår Radikale Venstre i sit finanslovsforslag, der præsenteres i dag, mandag.

arrow Læs også: OVERBLIK: Tre knaster i finanslovsforhandlingerne

»Et vildt naturreservat betyder, at der ikke er marker, som giver risiko for modsatrettede hensyn, og at man ikke længere fælder de gamle træer til produktion men lader naturen råde med vilde planter og dyr, der vandrer frit. Vild natur, hvor der stadig er plads til vandreture og naturbørnehave.«, skriver partiet i en pressemeddelelse forud for selve præsentationen.

- Vi skal i gang med at skabe et grønnere Danmark nu og her, så vi får sat handling bag danskernes klimaråb ved valget, siger naturordfører Zenia Stampe fra Radikale Venstre til Frederiksborg Amts Avis.

For at gøre Gribskov til et vildt naturreservat, mener partiet, at al tømmerhugst skal ophøre senest i 2025. Dernæst skal minimum halvdelen af skoven udlægges til et vildere naturreservat bag hegn, hvor der udsættes græssende dyr, fremgår det af meddelelsen.

Allerede for et år siden blev det aftalt, at 3000 hektar af Gribskov skal udlægges til urørt skov. Aftalen gør Gribskov til Danmarks største sammenhængende område med urørt skov.

- Vild natur er en gave til miljøet og skaber mere varieret liv og større biodiversitet. Samtidig fungerer træer som en svamp, der binder CO2 og skov er derfor også en gav til klimaet, siger Zenia Stampe.

Radikale Venstre vil afsætte 25 millioner kroner til etableringsomkostninger i form af hegn, låger, dyr, porte mv.

Derudover vil partiet afsætte yderligere ti millioner kroner til et forskerhold, der står for planlægningen af alle ti naturreservater.

arrow FAKTA: Hovedpunkter i regeringens finanslovsforslag
07. oktober 2019 kl. 04:45 Opdateret: kl. 04:46
arrow FAKTA: Finansloven er statens budget for næste år
07. oktober 2019 kl. 04:45 Opdateret: kl. 04:46
arrow Engell spår besværlige forhandlinger om finansloven
07. oktober 2019 kl. 04:45 Opdateret: kl. 04:46