22. marts 2019
En cykeltur gennem skoven, en tur over Esrum sø og middag ved Kongens Ege var blandt de oplevelser, de internationale gæster fik med. Foto Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

En cykeltur gennem skoven, en tur over Esrum sø og middag ved Kongens Ege var blandt de oplevelser, de internationale gæster fik med. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Parforcejagten på turister er gået ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Parforcejagten på turister er gået ind
Nordsjælland - 21. juni 2018 kl. 08:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjælland: Når kinesere og amerikanere går i gang med at planlægge deres næste rejse til Europa, så kan næste år gå ind på en webplatform drevet af National Geographic og Unesco, som promoverer 34 ud af 336 europæiske steder, som er udnævnt af Unesco til at være en del af vores umistelige verdensarv.

Og et af stederne er det nordsjællandske parforcejagtsystem, i øvrigt sammen med Akropolis i Athen og slottet Versailles.

- Vi håber selvfølgelig på, at det kan give flere besøgende. Vi kan se et stort potentiale at komme med på den her platform. Parfocejagtsystemet er en gemt perle, som nu grupperes sammen med nogle er meget store attraktioner. Så det er godt for os at komme i det her selskab, siger Anders Kring Mortensen, site manager for Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

Det er første gang, Unesco går direkte ind i at markedsføre verdenskulturarven over for turisterne. Det betyder også, at der er strenge kriterier for, at besøgene sker i respekt for stederne.

- Nogle af stederne får rigtig mange besøg i forvejen, og det skal uden at man slider på eller gør overgreb på lokaliteterne ved for eksempel at smække store infotavler, op som ødelægger indtryk af landskab og natur, siger Anders Kring Mortensen.

De 34 verdensarv steder skal markedsførers under fire temaer, hvor parforcejagtstierne er med i det royale tema - sammen med blandt andet Versailles.