26. oktober 2021
Venstrs spidskandidat ved EP-valget Morten Løkkegaard med hustruen Connie Dahl Løkkegaard søndag aften på Christiansborg. Foto: Ritzau/Scanpix
Venstrs spidskandidat ved EP-valget Morten Løkkegaard med hustruen Connie Dahl Løkkegaard søndag aften på Christiansborg. Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vinder Nordsjælland tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vinder Nordsjælland tilbage
Nordsjælland - 27. maj 2019 kl. 01:02
Af Palle Høj

Venstre blev Danmarks største parti ved søndagens valg til Europa-Parlamentet.

Med til at bane vejen for den sejr var især Nordsjælland, hvor Venstre blev det største parti i ni ud af 11 kommuner.

Socialdemokratiet er andenstørst i præcis otte af disse kommuner: Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Hillerød og Rudersdal.

I Hørsholm er De Konservative det andenstørste parti.

Socialdemokratiet snupper førstepladsen i to sidste kommuner: Halsnæs og Helsingør, hvor Venstre er henvist til andenpladsen.

Socialdemokratiets vælgertække var stærkest i Halsnæs med 24,7 procent af stemmerne, mens Venstre havde sin største opbakning i Rudersdal med 33,5 procent af stemmerne.

Ved valget for fem år siden var Dansk Folkeparti størst i lige præcis i ni ud af 11 nordsjællandske kommuner som Venstre er det ved dette valg.

Dansk Folkeparti formåede ved søndagens valg hverken at blive størst eller næststørst, men kun at blive tredjestørst i tre kommuner, Frederikssund, Gribskov og Halsnæs. I Furesø og Rudersdal er Dansk Folkeparti henvist til sjettepladsen af vælgerne.

Radikale havde et godt valg på landsplan og i Nordsjælland, hvor partiet opnåede at blive andenstørst i Rudersdal og var tæt på at nappe samme placering i Allerød, hvor partiet kun ligger 0,7 procentpoint efter Socialdemokratiet.

SF formåede at blive tredjestørst i Egedal, Fredensborg og Hillerød.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?