25. februar 2021
For få vælger Stemfag - måske fordi de unges forældre ikke kender uddannelserne godt nok. Her htx-studerende i Hillerød. Foto Allan Nørregaard
For få vælger Stemfag - måske fordi de unges forældre ikke kender uddannelserne godt nok. Her htx-studerende i Hillerød. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unges valg kan true grøn omstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unges valg kan true grøn omstilling
Nordsjælland - 18. januar 2021 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

Erhvervslivet råber på folk inden for de såkaldte stem-fag, der kan være med til at opfinde nye grønne løsninger. Danmark risikerer om få år at halte efter i den internationale konkurrence, når fremtidens grønne løsninger skal opfindes. Hvis udviklingen skal vendes, kræver det at flere unge vælger at uddannelser inden for naturvidenskab, teknologi, ingeniørfag og matematik.

Den melding kommer fra direktør for Teknologipagten Christian Vintergaard. Teknologipagten er et samarbejde mellem erhvervslivet, uddannelsessektoren, fonde, frivillige organisationer og en række ministerier.

- Der mangler tusindvis af ingeniører, IT-specialister og naturvidenskabsfolk, og hvis ikke flere unge vælger en STEM-uddannelse, så vil Danmark halte bagefter i den internationale konkurrence, og når vi skal opfinde fremtidens grønne løsninger. Populært sagt, så skal vi have én ung mere i hver folkeskoleklasse til at vælge et stem-fag, siger han.

Et af problemerne er, at de unges forældre ikke kender fagene, og derfor ikke vejleder deres børn i den retning.

- Derfor skal vi de næste år intensivere indsatsen for at løfte kendskabet blandt forældrene, så de bedre kan vejlede deres børn, så vi kan få alle med, siger Christian Vintergaard.

Dansk Industri har anslået, at der i 2025 vil mangle 10.000 med Stem-kvalifikationer.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?