22. juni 2021
Region Hovedstaden og Hillerød Kommune har i 2018-2019 etableret to ny signalkryds på Overdrevsvejen. Signalkrydsene er anlagt med fire spor og forberedt til at Overdrevsvejen kan blive udvidet. Indtil Overdrevsvejen bliver udvidet til fire spor vil investeringen ikke blive udnyttet fuldt ud. Foto Kenn Thomsen.
Region Hovedstaden og Hillerød Kommune har i 2018-2019 etableret to ny signalkryds på Overdrevsvejen. Signalkrydsene er anlagt med fire spor og forberedt til at Overdrevsvejen kan blive udvidet. Indtil Overdrevsvejen bliver udvidet til fire spor vil investeringen ikke blive udnyttet fuldt ud. Foto Kenn Thomsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvidelsen af Overdrevsvej ikke med i udspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvidelsen af Overdrevsvej ikke med i udspil
Nordsjælland - 07. maj 2021 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

En udvidelse af Overdrevsvejen fra to til fire spor hænger uløseligt sammen med en beslutning om at forlænge Hillerød-motorvejen på strækningen mellem Allerød til Hillerød.

arrow Læs også: Kunst-event: Plant et flag i Favrholm

Således er Overdrevsvejen med som et muligt tilvalg i den indstilling som Vejdirektoratet kom med i marts 2019 i halen på VVM-undersøgelsen af udbygningen af motortrafikvejen fra Allerød til Hillerød til firesporet motorvej. Indstillingen lød helt præcist: »Herudover indstilles, at VVM-undersøgelsens tilvalg om en udvidelse af Overdrevsvejen til en 4-sporet vej,

som har en række trafikale fordele, indgår i overvejelserne«.

Dog var Overdrevsvejen ikke nævnt i den politiske aftale om fremtidens infrastruktur, som VLAK-regeringen i 2019 indgik med Dansk Folkeparti. Her aftalte partierne blot, at der skulle afsættes 855 millioner kroner til motorvejen.

I den socialdemokratiske regerings udspil om infrastrukturinvesteringer frem mod 2035, som har genbrugt rigtig mange af VLAK-DF projekterne, er Overdrevsvej heller ikke nævnt - men i planen sætter regeringen 900 millioner kroner af til udbygningen af motorvejen fra Allerød op til Isterødvejen.

Det seneste anlægsoverslag fra vejdirektoratet lyser, at projektforslaget til en udvidelse til 4-sporet motorvej mellem Allerød og Hillerød vil koste 967,3 millioner kroner og tilvalget - en udvidelse af Overdrevsvejen til 4 spor - vil koste 67,2 millioner kroner. Altså sammenlagt 1034 millioner kroner.

Tilvalget, som altså er VVM-undersøgt, omfatter en udvidelse af Overdrevsvejen fra to til fire spor på strækningen fra Hillerødmotorvejens forlængelse til det østlige kryds ved Nyt Hospital Nordsjælland. Deri indgår ombygning af krydset Roskildevej, Lyngevej og Overdrevsvejen.

I et notat fra Hillerød kommune slås fast, at krydset allerede i dag belastet med meget trafik. Samtidig forventes den kommende Favrholm-bydel med tiden at generere 30.000 daglige ture, og allerede fra 2024 når Nyt Hospital Nordsjælland åbner, forventes 12.400 daglige ture til og fra hospitalet, som medfører stort behov for at Overdrevsvejen er udvidet til 4 spor.

En forlængelse af Hillerødmotorvejen kombineret med åbning af hospital og byudvikling i området vil forværre trængselsproblemerne på Overdrevsvejen og Roskildevej. Ansatte, patienter og besøgende vil dagligt skulle holde i lange bilkøer og miste tid der kunne være brugt mere fornuftigt. Der vil endvidere være en risiko for en begrænset fremkommelighed for ambulancer til hospitalet. Det er dyrt for samfundet og kan hæmme udviklingshastigheden af bolig- og erhvervsområdet Favrholm, hedder det i notatet.

arrow Glem ikke supersygehus i kommende trafikaftale
07. maj 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 20:24
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?