26. september 2021
Justitsminister Nick Hækkerup (S) var inviteret tikl et møde  torsdag i Hillerød med borgmester Kirsten Jensen (S) og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). Dagsordenen var oprindeligt, at borgmesteren og regionsrådsformanden endnu engang skulle presse på for at få penge til stationsprojektet - men det var de allerede i det udspil, Nick Hækkerup havde med til mødet. Foto Jesper Sabroe
gallery icon

Se billedserie

Justitsminister Nick Hækkerup (S) var inviteret tikl et møde torsdag i Hillerød med borgmester Kirsten Jensen (S) og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). Dagsordenen var oprindeligt, at borgmesteren og regionsrådsformanden endnu engang skulle presse på for at få penge til stationsprojektet - men det var de allerede i det udspil, Nick Hækkerup havde med til mødet. Foto Jesper Sabroe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udspil med op til 400 mio. kr. til ombygning af station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Udspil med op til 400 mio. kr. til ombygning af station
Nordsjælland - 08. april 2021 kl. 18:36
Af Jesper Sabroe

En opgradering af Hillerød Station er med i regeringens udspil til en infrastrukturplan frem til 2035, som blev præsenteret i går.

arrow Læs også: DEBAT: Arkitektur eller funktionelt sygehus?

- Og der er tale om den fulde løsning til op til 400 millioner kroner, fortæller justitsminister Nick Hækkerup (S), der torsdag var i Hillerød for at mødes med borgmester Kirsten Jensen (S) og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Med en opgradering af stationen skabes mulighed for samdrift mellem lokalbanerne og dermed også nye direkte afgange til og fra det kommende Nyt Hospital Nordsjælland ved Favrholm.

Planen for ombygning af Hillerød station indebærer, at der lægges nye spor på Hillerød station, som forbinder Frederiksværksbanen med lokalbanerne nord for Hillerød mod Tisvildeleje, Gilleleje og Helsingør. Samtidig skal der bruges penge på at forberede nye vendespor til s-togene, så der fremover kan køres i fem minutters intervaller på Hillerød-banen mod i dag hvert 10. minut.

Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen siger, at hun er rigtig glad for at stationsprojektet er med i udspillet.

- Det vil gavne Hillerød og binde Nordsjælland bedre sammen. Set i forhold til det ny hospital, som står klar i 2024, så er det vigtigt for os, at man ser på tidspunktet for investeringen. Men det vil styrke den kollektive trafik, og gøre den mere attraktiv, så vi kan undgå øget trængsel på vejene, siger hun.

Også borgmester Kirsten Jensen kan sætte et stort flueben ud for et veludført og mangeårigt arbejde med at presse på for at få projektet finansieret. Mens de to nordsjællandske motorvejsprojekter, som er med i S-regeringens udspil, også var med i VLAK-regeringens infrastrukturplan fra 2019, så var Hillerød stationsprojektet ikke med.

At der ikke er sat årstal på projekterne i regeringens infrastruktur-udspil, sådan som der var i VLAK-planen, er helt bevidst, siger Nick Hækkerup.

- Nu ha vi fremlagt en plan med projekter som er finansierede. Så må det være op til de politiske forhandlinger at afgøre, hvilke projekter der skal fremmes og i hvilken rækkefølge. Når det er sagt, så er der gode argumenter for de nordsjællandske projekter. Vejprojekterne har en rigtig god forrentning og stationsprojektet skal ses i sammenhæng med det kommende supersygehus, som jo er en stor arbejdsplads og med et stort flow af patienter og besøgende, siger Nick Hækkerup.

arrow Nyt hospital får en livline
18. juni 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:17
arrow Nyt hospital sprænger pris
01. juni 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 18:01
arrow 14 etagers højhus skal skyde op på bar mark
20. maj 2021 kl. 05:36 Opdateret: kl. 12:38
Stemmer du til kommunalvalget i år?