26. juni 2019
- Regionerne har løst deres opgaver godt, men for at komme i mål, skal man tænke nyt, siger det nordsjællandske folketingsmedlem Hans Andersen (V).
- Regionerne har løst deres opgaver godt, men for at komme i mål, skal man tænke nyt, siger det nordsjællandske folketingsmedlem Hans Andersen (V).
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udspil: Regionsråd nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udspil: Regionsråd nedlægges
Nordsjælland - 16. januar 2019 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De politisk valgte regionsråd skal nedlægges. Sådan lyder det fra kilder der har indsigt i det sundhedsudspil, som tatsminister Lars Løkke Rasmussen ventes at præsentere på et pressemøde senere i dag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter et hovedbestyrelsesmøde i fredags og et sent gruppemøde i Venstres folketingsgruppe tirsdag aften, løftes sløret så i dag for, hvordan den borgerlige blok vil organisere det danske sundhedsvæsen efter et valg.

- Der skal ikke være et politisk regionsråd til at stå for den regionale del af sundhedsbehandlingen. I stedet skal de politiske kræfter lægges i de 21 sundhedsfællesskaber, hvor kommuner, akuthospitaler og praktiserende læger skal arbejde tættere sammen, siger således folketingsmedlem Hans Andersen forud for fremlæggelsen.

- Regionerne har løst deres opgaver godt, men for at komme i mål, skal man tænke nyt. Der er brug for at de ældre og kronikerne ikke falder mellem to stole, og det skal de nye sundhedsfællesskaber sikre. Til gengæld er der ikke mening i at beholde en politisk, regional styring af de tilbageværnede kernehospitalsopgaver. Det vil ske i fem driftsenheder, som flugter med dagens regioner, siger Hans Andersen

Sundhedsudspillet vil dels flytte en række fælles opgaver som it, planlægning, indkøb og overholdelse af patientrettigheder fra de fem regioner opad til en statslig »hospitalsstyrelse«, mens opgaver med ældre og kronikere som diabetes- og KOL-patienter bliver en opgave lokalt for de 21 sundhedsfællesskaber. I Nordsjælland vil fællesskabet således bestå af Nordsjællands Hospital, de praktiserende læger i området og ni af de 11 nordsjællandske kommuner. I sundhedsfællesskabernes ledelse vil der være politikere i form af borgmestre og formænd for kommunernes sundhedsudvalg. Der vil også være repræsentanter for sygehusene og de praktiserende læger.