24. september 2021
Turismen leverer betydelig økonomi til Nordsjælland - stadig plads til klog vækst i antallet turister, siger den konservative turismeordfører Birgitte Bergman
Turismen leverer betydelig økonomi til Nordsjælland - stadig plads til klog vækst i antallet turister, siger den konservative turismeordfører Birgitte Bergman
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turister brændte 800 mio. ekstra af i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turister brændte 800 mio. ekstra af i Nordsjælland
Nordsjælland - 03. september 2019 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

I 2017 brugte turisterne 5,7 mia. kr. i løbet af deres ophold i de fem nordligste kommuner i Nordsjælland, og de stod for næsten 1,4 mio. overnatninger. Det viser en ny rapport »Turismens økonomiske betydning«, som VisitDenmark har udarbejdet for VisitNordsjælland.

Det er en omsætningsvækst på cirka 800 millioner kroner i forhold til den forrige undersøgelse, der kom for fire år siden. Rapporten vurderer, at turismen årligt skaber 7000 jobs i de fem kommuner, Hillerød, Helsingør, Fredensborg, Halsnæs og Gribskov. Men der er plads til øget udvikling, hvis det sker på en gennemtænkt måde, siger folketingsmedlem Birgitte Bergman, der er turisme- og kulturordfører hos de konservative - og tidligere ansat i VisitNordsjælland.

- Turismen skal være bæredygtig, vi skal tiltrække den rigtig type turister, som er værdiskabende, og som vil bruge vore kulturoplevelser, restauranter og værdikæder. Hvis lokalsamfund som Hundested og Gilleleje - og Blokhus, hvor jeg lige har fået - i endnu støtte udstrækning forstår at lave helårsturisme - så vil det også komme de lokale samfund til gavns. Turister er jo årsagen til, at flere byer har åbne butikker året rundt, hvilket de fastboende borgere til gavns. Hvis vi satser mere på cykelturisme og infrastrukturen til denne - for eksempel ved at få en sikrere rute mellem hele vejen fra Helsingør til Hundested - så er det jo også en positiv ting for lokalsamfundene, siger Birgitte Bergman, der mener potentialet er stort, ikke mindst fordi turismen i København ventes at vokse fra 8,8 til 16 mio overnatninger i 2030.

- En af måderne at undgå for mange turister i København på, er at få dem ud til blandt andre steder Nordsjælland,mener Birgitte Bergman.

Den ny rapport viser, at endagsturister udgør 27 procent af det samlede turismeforbrug.

- I flere år har vi arbejdet intensivt på at udvikle endagsturismen ved hjælp af kampagner i Sydsverige men også gennem en målrettet indsats rettet mod København for at lukrere på den stigende turisme i hovedstaden, bl.a. gennem et styrket samarbejde med Wonderful Copenhagen. Samtidig har vi stort fokus på det potentiale, der ligger i at konvertere de kortere ophold, og hvordan vi kan lokke gæsterne til at blive lidt længere, siger VisitNordsjællands direktør, Annette Sørensen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?