1. juni 2020
Coronavirus vil få fatale og langstrakte konsekvenser for turisterhvervet, der normalt sikrer 7000 jobs i Nordsjælland.
Coronavirus vil få fatale og langstrakte konsekvenser for turisterhvervet, der normalt sikrer 7000 jobs i Nordsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turismen tvunget i knæ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turismen tvunget i knæ
Nordsjælland - 27. marts 2020 kl. 06:49
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert år - men helt sikkert ikke i år - lægger turister 5,7 milliarder kroner i forbrug i Nordsjælland. Det sikrer 7000 jobs og giver de nordsjællandske kommuner 2,1 milliarder kroner i skatteindtægter. Men med coronavirusset og de deraf følgende rejserestriktioner strømmer annulleringerne ind.

arrow Læs også: Nødhjælp til trængte turisterhverv

Direktør i VisitNordsjælland, Annette Sørensen, tør ikke give et konkret bud på, hvor vidtrækkende de økonomiske konsekvenser bliver for det nordsjællandske turisterhverv, men hun er sikker på, at de bliver store, når man tager erhvervets størrelse i betragtning.

- Manges levebrød og livsværk er i fare. Det er en dybt alvorlig situation, som turismen i Nordsjælland står i. Det rammer alt fra en is i iskiosken, restaurant- og museumsbesøg til overnatning, siger hun.

En rundspørge foretaget af brancheorganisationen Danske Destinationer blandt 349 danske hoteller, campingpladser, feriehusudlejninger, attraktioner, rejsebureauer og andre turistaktører viser, at hele 39 procent vurderer, at tabet af omsætning inden for den første uge efter nedlukning har været mellem 91-100 procent.

En prognose fra Tourism Economics, der er en del af forskningsinstituttet Oxford Economics, spår, at cirka hver femte internationale turist i Danmark vil udeblive i 2020 som følge af coronavirusset.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?