2. juli 2020
Klaus Eldrup-Jørgensen fik overrakt en skulptur skabt af kunstneren Louise Lagoni. Foto Allan Nørregaard
Klaus Eldrup-Jørgensen fik overrakt en skulptur skabt af kunstneren Louise Lagoni. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TrackMan får Nordsjællands Erhvervspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TrackMan får Nordsjællands Erhvervspris
Opdateret 19. november 2019 kl. 14:49
Nordsjælland - 19. november 2019 kl. 12:11
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vedbæk-virksomheden TrackMan, der leverer sportsradarer til blandt andet golf og baseball, har tirsdag morgen fået tildelt Nordsjællands Erhvervspris 2019 ved et stort arrangement på Louisiana. Nordsjællands Erhvervspris 2019, uddelt af pengeinstituttet Nordea og Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: FOTO-SERIE: TrackMan erobrer verden med sportsradar

Jan Nielsen, erhvervskundedirektør i Nordea Nordsjælland, fortalte her, at den 38. udgave af prisen uddeles til en virksomhed som skinner igennem og gør sig ekstra godt bemærket.

Virksomheden har i dag, 17 år efter den så dagens lys, 330 ansatte og en forventet omsætning omkring 600 millioner kroner i 2019. Efter en vækst på i snit 37 procent hvert af de seneste fem år

TrackMan opstod blandt en gruppe venner, der var meget glade for at spille golf, og de stillede sig selv spørgsmålet. Hvordan kan teknologi gøre ens spil sjovere og mere effektivt? Det har udviklet sig til et højteknologisk, dansk eventyr, der allerede er i fuld gang med at erobre verden.

- Det vi laver, har ingen gjort før os. Vi siger sådan, at hvis det ikke er imod fysikkens love, så prøver vi det, fortalte virksomhedens stifter Klaus Eldrup-Jørgensen.

Kernen i TrackMans teknologi er et radarsystem, der blandt andet kan måle hvordan et golfkøllehoved bevæger sig og hvordan køllehovedet er orienteret i det 1/2000 del af et sekund, hvor køllehovedet rammer bolden i et golfslag. Det kan ingen se med video eller med det blotte øje. Den viden kan bruges til at justere slagene - og den kan bruges ved tv-transmissioner, hvor den er med til at levere en masse af den statistik, man ser på skærmen. I dag bruges systemet både inden for golf og baseball - men man er på vej ind i amerikansk fodbold, og man arbejder på systemer til tennis, cricket og rugby.

Gennem årene er der mange, der har ytret ønske om at købe den danske succes-virksomhed, men den er ikke til salg. Faktisk har TrackMan planer om at udvide og flytte op i forskerparken DTU Science Park på grænsen mellem Rudersdal og Hørsholm. Her vil virksomeheden bygge et 10.000 m2 nyt og CO2-neutralt domicil, der blandt andet skal rumme en stor testhal.

arrow Se billederne: Erhvervspris delt ud på Louisiana
19. november 2019 kl. 13:45 Opdateret: kl. 16:19
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?