8. juli 2020
Otto og Buster var klar i forreste vogn, da Tivoli inviterede på testkørsel af den nye rutsjebane Mælkevejen. Foto: Ulrik Jantzen/Tivoli
gallery icon

Se billedserie

Otto og Buster var klar i forreste vogn, da Tivoli inviterede på testkørsel af den nye rutsjebane Mælkevejen. Foto: Ulrik Jantzen/Tivoli
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Tivoli tager dig helt til Mælkevejen med ny rutsjebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Tivoli tager dig helt til Mælkevejen med ny rutsjebane
Nordsjælland - 29. november 2019 kl. 08:06
Af Simon Wincentz Heim
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stemningen af jul var der masser af i Tivoli. Over alt var der pyntet op med juletræer, nisser og kunstsne på træerne. Den ægte sne lader dog stadig vente på sig.

Jeg er vant til at se et hav af mennesker i Tivoli, men denne torsdag, lidt før middag, er der næsten tomt. Der er flere medarbejdere gående rundt, end der er gæster.

De er i gang med at gøre den gamle have parat. En uvant følelse for undertegnede, som ikke før har været i jule-Tivoli klokken 11.00 en novembertorsdag.

Udover årets jule-Tivoli, så er arvtageren for den gamle rutsjebane, Odinexpressen, klar. Den nye rutsjebane hedder, som I måske allerede har gættet, Mælkevejen, og Sndk var i Tivoli for at testkøre den.

Astronaut glæder sig
Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, var inviteret med til at prøvekøre den sammen med pressen, men han kunne desværre ikke komme. Han havde dog delt et opslag på Facebook, hvor han fortæller, at han glæder sig til at prøve den en anden gang, da han har hørt, den trækker 3,6 G-kræfter.

Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at de 3,6 G-kræfter kunne mærkes.

Sn.dk havde valgt at sende undertegnede, som lider moderat af rutsjebaneskræk, men man føler sig dog både tryg og underholdt på Mælkevejens susen igennem Tivoli.

Rutsjebanen rager et stykke op i luften, og man skal op ad to trapper for at komme til startområdet.

Nerverne udenpå

Nerverne sidder uden på tøjet, da jeg låser sikkerhedsbommen ned over mig. Der er fyldt op i rutsjebanen, der med sit navn, næsten kunne være et rumskib på sin jomfrurejse. Dem, der ikke er plads til på første køretur, står nu til venstre for rutsjebanen klar med deres kameraer.

Man hører et bump, og så går rutsjebanen i gang.

Mælkevejen er ikke en rutsjebane, som holder spændingen tilbage. Der er ikke noget med, at den stille klatrer op i luften for derefter at køre i fuld fart.

På Mælkevejen er der fuld fart. Hele tiden.

Skrig og smil

Jeg holder fast i min vogn, imens vi kører igennem det første sving. Allerede i høj fart. Et par passagerer skriger, men ellers er der smil.

Det er ikke fordi, Mælkevejen presser mig ud på kvalmestadiet, men i et af svingene føles det, som om, vi kører rundt i evigheder. Her mærker jeg de 3,6 G-kræfter, der blev talt om før. Jeg er presset ud i siden af min vogn.

Da vi endelig nærmer os startområdet, forventer jeg, at den stopper. Men det gør Mælkevejen ikke. Den tager en omgang til, og jeg affinder mig med, at jeg må tage endnu en tur ud i galaksen.

Det meste af rutsjebanen befinder sig højt oppe uden tag over hovedet, men i et af de dykkende sving kører den igennem en tunnel.

Her mærker jeg et skub, luftstrøg igennem håret og nervøsitet, da den suser igennem svinget, ned i tunnelen, forbi startområdet og går i gang med sin tredje omgang.

Klapsalver

Helt herude på tredje tur føles rutsjebanen stadig spændende. Jeg er ikke blevet træt af svingene endnu, og de føles stadig uforudsigelige, da den høje fart gør, at jeg ikke kan få overblik over turen.

Da vi denne gang kommer til svinget før tunnelen, mærker jeg, at rutsjebanen sænker sin fart, den kører roligere igennem tunnelen og lander kontrolleret i startområdet til klapsalver fra de overværende.

Hele tre omgange. Man får meget for pengene.

Den nye rutsjebane har kostet 55 millioner kroner, og rager 2,5 meter højere op i luften end dens forgænger. Heroppe er der god udsigt, hvor meget af Tivoli kan ses, hvis man ellers har overskud til det midt i vildskaben.

Der hersker ingen tvivl om, at den nye Mælkevejen er en værdig arvtager for Odinexpressen, og henvender sig både til vovehalse, men også familier med børn.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?