27. juli 2021
Vaner og normer kan spænde ben for singler. Men supermarkeder og rejsebureauer er med til at ændre vores adfærd og selvopfattelse. Foto: Morten Dueholm
Vaner og normer kan spænde ben for singler. Men supermarkeder og rejsebureauer er med til at ændre vores adfærd og selvopfattelse. Foto: Morten Dueholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilbud flytter singlers adfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbud flytter singlers adfærd
Nordsjælland - 28. april 2018 kl. 04:02
Af Kiri Kim Lassen

Gå en tur på egen hånd, eller sid på en bænk med en bog. Helt alene. Det kan være første skridt til senere at gå i biografen, til koncert eller sågar rejse på ferie, bare i selskab med sig selv.

At søge oplevelser på egen hånd kan imidlertid være grænseoverskridende. Det hænger bl.a. sammen med den romantiske forestilling om den eneste ene.

- Forestillingen om tosomhed lever i bedste velgående, selvom der aldrig før har været så mange singler i Danmark, og den spænder ben for nogle gode oplevelser, man sagtens kan opleve på egen hånd, siger sociolog Klaus Rasborg, lektor på Roskilde Universitet til Dagbladenes Bureau.

På andre områder er der imidlertid kommet flere tilbud til singler. I supermarkederne kan man købe rugbrød og pakker med hakket kød, der er beregnet til én. De populære måltidskasser fås nu også til singler, og flere rejsebureauer tilbyder rejser, der er målrettet eventyrlystne enlige.

Det er tiltag, der kan være med til at skubbe normerne for, hvad der anses som normalt at gøre på egen hånd, mener foredragsholder Torben Wiese, der har skrevet bogen »Bryd vanen og nå dine mål«.

- Vaner kan inddeles i de følelsesmæssige, de tankemæssige og de fysiske vaner, og det kræver, at man arbejder med dem alle tre, før man kan bryde dem. Derfor skal man tænke på, hvad man får ud af det. På den ene side kan man sidde derhjemme, mens man på den anden side kan opleve noget nyt, for eksempel se en film i biografen man ellers ikke ville have set, siger Torben Wiese til Dagbladenes Bureau.

Læs hele historien i Sjællandske Mediers weekendudgaver: DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, NordvestNyt og Sjællandske.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?