4. marts 2021
Ny aftale på Christiansborg kan få de lange bilkøer i morgen- og eftermiddagstimerne på Hillerød-motorvejens forlængelse til at forsvinde. Foto: Allan Nørregaard
Ny aftale på Christiansborg kan få de lange bilkøer i morgen- og eftermiddagstimerne på Hillerød-motorvejens forlængelse til at forsvinde. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tættere på motorvej til Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tættere på motorvej til Hillerød
Opdateret 16. december 2016 kl. 09:17
Nordsjælland - 14. december 2016 kl. 02:02
Af Palle Høj

Forarbejdet til at forvandle den nuværende motortrafik mellem Allerød og Hillerød til motorvej kan nu gå i gang. Tirsdag aften indgik alle Folketingets partier på nær Enhedslisten og Alternativet, en ny trafikaftale, som bl.a. afsætter 12 millioner kroner til en såkaldt VVM-undersøgelse, der kan føre til en forlængelse af motorvejen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg er meget tilfreds med at vores arbejde for bedre infrastruktur til Nordsjælland nu begynder at give resultater, siger Venstres folketingsmedlem Hans Andersen, der i foråret 2015 samlede folketingsmedlemmer og borgmestre på tværs af partierne i et trafikpolitisk netværk for at stille Nordsjælland stærkere i kampen om investeringer i både veje og kollektiv transport.

Den nye aftale betyder, at der gennemføres offentlige høringer, udarbejdes et skitseprojekt og foretages en miljøvurdering af udvidelsen. Undersøgelsen rækker helt til Isterødvejen umiddelbart nord for Hillerød, men i aftalen undersøges også muligheden for en opdeling af en eventuel motorvej i tre etaper - fra Allerød til Overdrevsvejen syd for Hillerød og tæt på det kommende Hillerød Hospital, fra Overdrevsvejen til Herredsvejen vest for Hillerød og endelig den sidste strækning frem mod Isterødvejen.

VVM-undersøgelsen kan danne baggrund for en politisk beslutning om et konkret anlægsprojekt og anlægslov, som er sidste skridt før en længere motorvej ser dagens lys.

I følge aftaleteksten gennemføres VVM-undersøgelsen inden for de næste to år.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?