29. september 2021
Hovedstadens politikere er enige om ønskeliste med fire vejprojekter og fire kollektive trafikinvesteringer - blandt andet om en forlængelse af Hillerød-motorvejen (foto). Foto Allan Nørregaard
Hovedstadens politikere er enige om ønskeliste med fire vejprojekter og fire kollektive trafikinvesteringer - blandt andet om en forlængelse af Hillerød-motorvejen (foto). Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tæt på fælles fodslag om trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tæt på fælles fodslag om trafik
Nordsjælland - 09. november 2016 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

Hvor skal kommende trafikinvesteringer placeres? Det er et spørgsmål som nemt kan udarte sig i sololøb og særstandpunkter. Men nu er 29 kommuner og Region Hovedstaden ganske tæt på at have vedtaget et fælles prioriteringsforslag, som skal hives op af skuffen og smækkes på bordet, hver gang der er udsigt til statslige trafikinvesteringer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Bortset fra Enhedslisten var der i dag enighed om forslaget i forretningsudvalget. Så vi er ganske tæt på fælles fodslag mellem region og de 29 kommuner, siger regionsrådsformand Sophie Hæstrop Andersen (S). En endelig godkendelse af prioriteringen kommer dog først senere på måneden, når regionsrådet behandler sagen.

De fire vejprojekter som skal indgå i en fælles prioritering af ønsker til investeringer i infrastruktur er en færdiggørelse af Frederikssund-motorvejen, en udbygning af landevejen mellem Allerød og Hillerød til motorvej, en havnetunnel i København, at der sættes en VVM-redegørelse i værk på den sydlige del af ring 5 fra Køge mod Frederikssundsmotorvejen og en undersøgelse af de mulige nordlige linjeføringer for Ring 5.

På det kollektive trafikområde ønsker hovedstadens politikere en automatisering af s-togene, en ny regional togforbindelse fra Roskilde til Københavns Lufthaven over Ny Ellebjerg, forbedringer på kystbanen og skabelse af bedre sammenhæng mellem den københavnske metro og den kommende letbane.

Stemmer du til kommunalvalget i år?