6. august 2020
58 procent flere end sidste år har søgt sygeplejerske-uddannelsen i Hillerød som 1. prioritet
58 procent flere end sidste år har søgt sygeplejerske-uddannelsen i Hillerød som 1. prioritet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygeplejerske-uddannelsen i Hillerød oplever stor søgning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejerske-uddannelsen i Hillerød oplever stor søgning
Nordsjælland - 06. juli 2020 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da fristen for at tilmelde sig en videregående uddannelse udløb søndag klokken 12 kunne sygeplejerske-uddannelsen på Københavns Professionshøjskole Campus Hillerød notere sig en markant øget antal elever, der har søgt uddannelsen i Hillerød som 1. prioritet.

arrow Læs også: Flere vil studere til sygeplejeske

I alt har 299 haft Hillerød-uddannelsen til sygeplejerske øverst på listen mod 189 for et år siden. Det er en stigning på 58 procent.

- Det er selvfølgelig meget tilfredsstillende, og jeg mindes ikke, vi tidligere har oplevet en sådan stigning fra et år til det næste, siger uddannelsesleder Merete Brædder Rasmussen, sygeplejerskeuddannelsen på Campus Nordsjælland.

I alt har 1355 haft sygeplejerske-uddannelsen i Hillerød med blandt deres op ti otte mulige uddannelses-ønsker. Det er 337 flere end sidste år, hvor 1018 havde Hillerød med på deres ansøgning.

- Vi er især glade for, at der er så stor en søgning som 1. prioritet. For det er en generel tendens, at flere gennemfører et studie, hvis de er kommet ind på deres førsteprioritet, siger Merete Brædder Rasmussen.

I alt kan 160 ansøgere kalde sig sygeplejerske-studerende på sommeroptaget, mens vinteroptaget er cirka 24 elever mindre. Københavns Professionshøjskole oplever samlet en 5,7 procents vækst i søgning til de sundhedsfaglige uddannelser.

- Et bud på stigningen kan være, at sundhedsvæsenet og dets ansatte har været meget i fokus her i Corona-perioden, siger uddannelseslederen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?