13. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svært at blive tømrer virtuelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Svært at blive tømrer virtuelt
Nordsjælland - 28. januar 2021 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

På trods af omstændighederne, så er 647 elever begyndt på deres grundforløb 2 på U/NORDs Tekniske Skole i Hillerød her i det nye år. Dog til virtuel undervisning, og det giver udfordringer, fortæller U/NORD-direktør Flemming Zachariasen.

arrow Læs også: Fuldt hus på ny byggeriuddannelse

- Det giver en hverdag, som er svær at forudsige, fordi reglerne og instrukserne hele tiden ændrer sig. Vi har fået en kortere bane, at planlægge på, og mange lærerkræfter føler, at det er svært at levere den kvalitet, man er vant til. For eleverne kan man frygte, at det bliver sværere at opretholde en tilknytning ti skolen og oplevelsen af et fællesskab, siger han

Med omkring 5000 årsværk elever og kursister har skolen hen over vinteren oplevet omkring 80 smittede lærere og elever, som overvejende er blevet smittet uden for skoletiden.

- Jeg kan ikke genkede billedet af uansvarlige unge i forhold til smitten. De tager det fuldstændig alvorligt. Og samtidig har skolen været i stand til at levere god undervisning under svære vilkår. Vi kan sige til de unge som starter lige nu, at nej, du skal ikke være bekymret. Vi klarer det her, og du får en god uddannelse. Vi har forbedret os fra første til anden nedlukning. Vi har købt udstyr og afholdt interne efteruddannelser for at blive klar til mere virtuel undervisning. Men derfor er det jo stadig ikke optimalt i forhold til en åben skole.

Dog er der et særligt problem omkring de mange praktiske fag: tømrer, snedkere, stukatører, murere og bådebyggere med flere.

- Når man har fag,der kræver værktøj og værksteder, så er nedlukningen særlig problematisk. Der foregår dialogen dialog med Undervisningsministeriet omkring hvordan skolerne skal genåbnes. Og der håber vi, at an vil kigge på de praktiske fag først. Måske med mindre hold eller på skift. Alle har brug for at komme tilbage, men nogle mere end andre, siger Flemming Zachariasen.

Ole Heinager, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne har diskuteret sagen med Undevisningsministeriet ,

- Sagen diskuteres, men vi er med inde i den store regnemaskine omkring smittetryk og genåbninger, som munder ud i, hvad der genåbnes og hvornår. Ingen er interesseret i at det går nedad med kvaliteten på de faglige uddannelser. Alle ønsker, at elevernes kommer ud med de nødvendige færdigheder. Det er sådan, at se tekniske fag er meget håndfaste. Du kan ikke udskifte en murerske med en mus, Der er det noget nemmere på de merkantile erhvervsuddannelser. Jeg ved at det ikke er nemt for nogen med udelukkende virtuel undervisning, og at alle er pressede. Men pointen er, at de tekniske erhvervsuddannelser er mere pressede end andre, siger Ole Heinager.

arrow Plan: Campus i city skal åbne dørene i 2024
26. april 2021 kl. 18:22 Opdateret: kl. 18:22
arrow Nu er det officielt: Bådebyggeruddannelsen kommer i rette havn
22. april 2021 kl. 15:21 Opdateret: kl. 15:21
Hvor langt tror du Danmark når ved EM