16. maj 2021
Valget til Folketinget kan blive slået sammen med valget til Europa-Parlamentet, søndag den 26. maj. Foto: Rune Reggelsen Skjold
Valget til Folketinget kan blive slået sammen med valget til Europa-Parlamentet, søndag den 26. maj. Foto: Rune Reggelsen Skjold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedsudspil kan skubbe valg til maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsudspil kan skubbe valg til maj
Nordsjælland - 17. januar 2019 kl. 04:00
Af Palle Høj

Analyse - Danskerne skal stemme til Folketinget på denne side af sommerferien, senest den 17. juni. Mange politiske iagttagere har peget på valgdatoer i tiden op til påsken i april som de mest realistiske bud. Disse datoer er fortsat i spil, men valget kan meget vel blive skubbet helt hen i maj.

arrow Læs også: Borgmester: Regionsråd har aldrig kigget mod Ringsted

Sagen er, at regeringens oplæg til en sundhedsreform nu skal diskuteres med bl.a. Kommunernes Landsforening og patientorganisationer de næste par uger. Derefter følger en forhandling med især Dansk Folkeparti, der kan sikre flertallet for reformen. Dette ventes at stå på i februar.

Dertil har regeringen flere udspil på vej om både folkeskole, hovedstadsområdet og antageligt arbejder regeringen også på et transportudspil, erfarer Frederiksborg Amts Avis. Alle disse udspil skal præsenteres og nå at synke ind i vælgernes bevidsthed, før valget udskrives. Det går marts med. Det taler for, at valget til Folketinget rykkes på den anden side af påsken.

Da påsken falder sent i april er det overvejende sandsynligt, at valget skubbes helt ind i maj og for ikke at hive danskerne til to forskellige valg med få ugers mellemrum, så slås valget til Folketinget sammen med valget til Europa-Parlamentet. Altså to valg på en og samme dag, søndag den 26. maj.

Det vil i så fald være første gang, vi skal stemme til Folketinget på en søndag. Der er siden 1848 afholdt 70 folketingsvalg. De fleste er afviklet på tirsdage, men alle ugedage har været i spil, søndag undtaget. I 1853 stemte danskerne til Folketinget på en lørdag.

arrow Professor: Finansiering af sundhedsudspil er et mysterium
16. januar 2019 kl. 18:35 Opdateret: kl. 18:36
arrow DF har fokus på antallet af læger i sundhedsaftale
16. januar 2019 kl. 14:05 Opdateret: kl. 14:06
arrow Løkke vil have dig til at ringe 1-1-3 efter lægevagten
16. januar 2019 kl. 10:49 Opdateret: kl. 10:50
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?