15. oktober 2019
På fire år har Professionshøjskolen UCC i Hillerød nærmest fordoblet antallet af studerende. Det udfordrer pladsen men giver godt studiemiljø, mener campuschef. Foto Allan NØrregaard
På fire år har Professionshøjskolen UCC i Hillerød nærmest fordoblet antallet af studerende. Det udfordrer pladsen men giver godt studiemiljø, mener campuschef. Foto Allan NØrregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studerende vilde med campus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studerende vilde med campus
Opdateret 30. marts 2015 kl. 23:35
Nordsjælland - 30. marts 2015 kl. 04:00
Af Michael Degn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var højlydte protester, da blandt andet pædagoguddannelserne blev samlet i Hillerød. Siden har campus dog vist sig at kunne tiltrække et stadigt stigende antal studerende hvert år. Professionshøjskolen UCC's egne tal viser blandt andet, at antallet af fysioterapeuter og pædagoger er fordoblet siden 2010. I samme periode er det samlede antal studerende på de fire oprindelige uddannelser steget fra 1249 til 2058. Dertil kommer blandt andet 250 socialrådgiver-studerende, der har vist sig at være et uventet stærkt trækplaster, siden uddannelsen blev oprettet i samarbejde med Professionshøjskolen Metropol for fire år siden.

- Vi har flere ansøgere per studieplads, end vi har i København. Det overrasker os meget, da der normalt er et træk ind mod København, siger institutchef Thomas Braun fra Instituttet for socialt arbejde til Frederiksborg Amts Avis.

Inklusiv studerende på efter- og videreuddannelse, netstuderende samt merituddannelsen betyder det, at campus på Carlsbergvej i Hillerød har omkring 2750 studerende. Ambitionen om 2500 studerende er derfor så rigeligt nået, og uddannelsesstedet følger udviklingen tæt.

- Jeg startede 1. marts 2015 som campuschef og bliver allerede prikket til af undervisere og studerende angående pladsen. Vi kan godt være her, men det er spørgsmålet, om vi kan blive ved med at vokse uden at øge pladsen, siger Boris Eriksen Eidemark.

Han mener dog, at der i øjeblikket er flere fordele ved de mange studerende, da det er med til at give den rette stemning på campus.

- Det giver mere liv på campus, så fortætningen er ikke kun dårlig, siger campuschefen.